12:24:54 03.12.2021
Stiri

Autoritățile amenajează PLAJE pe malurile unor lacuri cu APĂ infestată, INTERZISĂ pentru scăldat: Ce au descoperit specialiștii în principalele bazine acvatice din Chișinău și Vadul lui Vodă

Social 29.05.2018 10:19 Vizualizări1465 Autor: Ziarul National
Autoritățile amenajează PLAJE pe malurile unor lacuri cu APĂ infestată, INTERZISĂ pentru scăldat: Ce au descoperit specialiștii în principalele bazine acvatice din Chișinău și Vadul lui Vodă


Cu plaje curățate și amenajate, dar fără să te poți scălda în lacurile din capitală, din cauza apei care nu corespunde normelor sanitare.

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chişinău (CSPC) a evaluat în această lună starea sanitară a zonelor de agrement din capitală, prelevând probe de apă din bazinele acvatice şi de nisip de pe plajele „Valea Trandafirilor”, „Râşcani”, „La Izvor”, „Valea Morilor”, „Vatra” şi râul Nistru.

Specialiștii au stabilit că apa din lacurile „Râşcani”, „La Izvor”, „Valea Trandafirilor”, „Valea Morilor”, „Vatra” şi râul Nistru nu corespunde prevederilor Regulamentului cu privire la cerinţele de calitate a mediului pentru apele de suprafaţă şi nu poate fi utilizată în scopuri de agrement. Aici au fost depistate inclusiv depăşiri ale Bacteriilor Coliforme şi E. Coli .

CSPC mai raportează că în nsipul de pe plajele zonelor de agrement cu plaje organizate din municipiul Chişinău nu au fost depistate ouă de helminţi.

În prezent, plajele din capitală sunt curăţate de gunoiul menajer, a fost vopsit şi reparat utilajul amplasat pe plaje, dar nu este trasată reţeaua cu apă potabilă către plajele „Râşcani” și „Vatra”.

„Starea sanitară a zonelor de agrement lasă de dorit. Bazinele acvatice nu sunt curăţate de nămol şi deşeuri vegetale. Staţiile de salvare nu au fost reparate şi trusele medicale pentru sezonul estival nu a fost reînoite, dispun de o cantitate mică de medicamente. WC-urile publice din zonele de agrement „Valea Trandafirilor”, „La Izvor”, „Râşcani”, „Valea Morilor”, deservite de Regia „Autosalubritate” nu sunt asigurate cu apă curgătoare, ceea ce nu permite deriticarea şi dezinfecţia lor, cât şi respectarea igienei personale de către vizitatori”, cităm dintr-un comunicat de presă al CSPC.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md