10:30:58 22.07.2024
Stiri

Atac CONCERTAT la adresa Maiei Sandu din partea lui Dodon și Platon? Cei doi anticipează într-un glas DEMITEREA Guvernului: „Deja doi miniștri vor să-și dea demisia, iar între Sandu și Gavrilița s-a încins un conflict de zile mari”

Actualitate 28.09.2021 10:20 Vizualizări8055 Autor: Ziarul National
Atac CONCERTAT la adresa Maiei Sandu din partea lui Dodon și Platon? Cei doi anticipează într-un glas DEMITEREA Guvernului: „Deja doi miniștri vor să-și dea demisia, iar între Sandu și Gavrilița s-a încins un conflict de zile mari” stiri.md


Socialistul Igor Dodon și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, pe numele căruia a fost eliberat în august un mandat de arest, sunt în același gând în privința viitorului Guvernului Gavrilița.

După ce Dodon a declarat acum câteva zile că Guvernul R. Moldova urmează să fie demis până la finele anului curent sau începutul anului viitor, aceeași idee a fost reiterată de către Platon. Cea care va cere demisia Executivului ar fi chiar Maia Sandu, au menționat cei doi la distanță de doar câteva zile.

Potrivit lui Platon, fugit la Londra, deja doi miniștri din Guvernul Gavrilița ar vrea să-și depună mandatele.

Citește și: Dodon spune că Guvernul Gavrilița ar urma să fie DEMIS până la finele anului curent sau începutul anului viitor: „Maia Sandu va cere demisia EXECUTIVULUI”

„Încă la 5 august, imediat după învestirea Guvernului Gavrilița, am prezis demisia unor miniștri după jumătate de an. Am mai spus că peste un an va demisiona premierul. Dar se pare că am avut o părerea prea bună despre ei. Dar Maia Grigorievna, de comun cu echipa guvernamentală a celor câțiva semidocți, a călcat cu cizma de kirză (n.r. „prelată”) pe speranțele noastre. Deja doi miniștri vor să-și dea demisia. Între Sandu și Gavrilița s-a încins un conflict de zile mari. Maia Sandu e deranjată de orice apariții publice ale premierului. S-a ajuns până la recomandarea să iasă public cât mai puțin sau să nu iasă deloc. Maia insistă ca solicitările FMI să fie îndeplinite cu exactitate, inclusiv reforma administrativă, iar Gavrilița se opune categoric. Chiar și în interiorul Guvernului dăinuie o atmosferă de neîncredere, de certuri și învinuiri continue”, scrie Platon într-o postare pe Facebook.

Citește și: Socialiștii lui Dodon sunt gata să-i ofere tot SPRIJINUL Nataliei Morari, după ce aceasta s-a plâns că „oamenii din SIS” ar fi șantajat-o că vor dezvălui că Veaceslav Platon e tatăl copilului ei: „Așteptăm de la ea DETALII, numele persoanelor…”

Acesta susține că Maia Sandu va încerca să se distanțeze de Guvernul Gavrilița, după ce acesta va aproba măsurile nepopulare solicitate de FMI: „Astfel, în februarie îi va trimite pe toți în demisie”.

De menționat că, zilele trecute, Igor Dodon a declarat că Guvernul Gavrilița ar urma să fie demis până la finele anului curent sau începutul anului 2022, pe fonul nemulțumirilor din societate.

„Actualul Guvern va demisiona la finele acestui an sau la începutul anului viitor. Atunci când nemulțumirile vor crește… Când oameni vor ieși la proteste, Maia Sandu va cere demisia actualului Guvern, pentru a calma spiritele”, a declarat recent Dodon, în cadrul unei emisiuni de la Publika TV.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md