14:27:08 04.06.2023
Stiri

Astrologii trebuie trași la răspundere!

Actualitate 26.03.2023 11:58 Vizualizări1427 Autor: Ziarul National
Astrologii trebuie trași la răspundere!


Trustia, elegii politikoase

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la Tribunalul Penal Internațional de la Haga, la menirea acestuia de a judeca persoane care au comis genocide, crime de război, crime împotriva umanității și crime de agresiune, la intoleranța cu care TPI condamnă șefi de state sau de guverrne, președinți de parlament, demnitari sau funcționari publici, la mandatul de arestare emis pe numele lui Putin, parcă îmi tresaltă inima de tristețe. Sic transit gloria mundi obișnuiau să spună mocanii noștri în peregrinagiile lor transcarpatice și transcontinentale pe cărările bătătorite de turmele de oi.

Ce zile am ajuns! – constată socratic Colesovnazadov. Cum să-ți vină în cap ideea să-l arestezi pe Putin? E cum ai aresta Kremlinul sau Munții Urali sau Volga, e cum ai aresta-o pe Matușka Rusia, căci Putin e Rusia, iar Rusia e Putin, parafrazându-l pe Maiakovski.

E cum ai vrea să arestezi o bombă nucleară sau o rachetă hipersonică! Grecilor vechi nu le-ar fi venit prin cap să-l aresteze pe Jupiter sau Poseidon, lumea degradează, interverni Dr P. Stuh. Englezii și francezii i-au decapitat pe unii regi și regine de-ale lor, - insinuă Sobcor. Și rușii l-au împușcat pe țarul Nicolai II, cu tot cu familie, adăugă Cozonac. Dacă îl arestează pe Putin, va fi arestată prietenia multiseculară dintre popoarele moldav și rus! – strigă sanitara Vera. Ar fi bine ca Putin să fie judecat împreună cu vasalii săi. Sunt curios dacă Dodon mai insistă ca Maia Sandu să meargă să i se închine lui Putin, ca să ne dea gaze mai ieftine? – remarcă Gheorghe Povidlă. Mie mi-i milă de oporul rus, poate rămâne orfan, fără cel mai bun president al său cine va mai avea grijă de popor? - anticipă Curoglu.

Dar eu mă gândesc la sărmana Kabaeva, ce simte ea acum, spuse cu sinceră compătimire Georgeta. Lumea nu va mai fi niciodată la fel, fu de acord Cozonac și se lăsă liniște, ca după coborârea drapelului însângerat al Uniunii Sovietice de pe Kremlin, în seara zilei de 25 decembrie 1991, la 19.32, așa încât se auzea cum Elțin mai ciocnea paharele cu ucraineanul Kravciuk și belarusul Șușkevici la Belovejskaia Pușcea.

Acum stau și mă gândesc la miile de astrologi, horoscopiști din Rusia și din tot spațiul CSI: nu le e rușine, nu au mustrări de conștiință, nu ar fi cazul să-și mai presare niște cenușă pe cap? De ce măcar unul dintre ei nu l-a prevenit pe Putin înainte de 24 februarie 2022 să nu înceapă marea spețoperație militară din Ucraina, căci nu-i va merge bine, căci stelele nu s-au aliniat cum se civine sau nu s-au aliniat deloc? E vina lor și trebuie să plătească pentru rușinea și victimile spețoperației! Astrologii și horoscopiștii trebuie trași la răspundere! Eu promit să nu mai citesc și să nu mai ascult niciodată niciun horoscop, oricât de favorabil și promițător ar fi acesta!

Al vostru carmolog, carmacgiu, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2023 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Resetarea Europei, l...

31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md