04:37:30 24.02.2020
 
Stiri

Ţara care refuză să mai primească GUNOAIELE ALTORA şi le trimite înapoi în ţările de unde au venit. „Nu suntem groapa de gunoi a lumii”

Știri 22.01.2020 12:57 Vizualizări726 Autor: Ziarul National
Ţara care refuză să mai primească GUNOAIELE ALTORA şi le trimite înapoi în ţările de unde au venit. „Nu suntem groapa de gunoi a lumii”


150 de containere pline cu deşeuri de plastic sunt trimise înapoi în ţări precum Marea Britanie şi SUA de către Malaezia, după ce autorităţile au declarat că nu sunt „groapa de gunoi a lumii”. Guvernul din Malaezia a ordonat astăzi returnarea a 3.737 de tone metrice de gunoi, după ce, în 2018, ţara a fost inundată cu plastic de către economiile mai dezvoltate, menționează businessmagazin.ro.

China obişnuia să recicleze la nivel mondial, dar a interzis importurile de deşeuri în urmă cu doi ani. Containerele navale înghesuite cu gunoi de plastic au fost trimise înapoi de către Malaezia în ţările occidentale, după ce statul din sud-estul Asiei a declarat că „nu este groapa de gunoi a lumii”. Ministrul Mediului, Yeo Bee Yin, a declarat că 150 de containere au fost trimise în 13 ţări, 43 revenind în Franţa, 42 în Marea Britanie, 17 în SUA şi 11 în Canada. Regiunea a fost inundată cu plastic provenit din economii mai dezvoltate din 2018, după ce China - care anterior se lăuda cu o industrie masivă de reciclare - a ordonat oprirea majorităţii importurilor. Multe întreprinderi de reciclare chineze s-au mutat în Malaezia după ce interdicţia a intrat în vigoare, ceea ce a dus la livrarea unor cantităţi imense de plastic fără permise şi inundarea micilor comunităţi cu gunoi.

Nu este clar ce se va întâmpla cu gunoiul la întoarcerea în Marea Britanie, dar este posibil ca respectivele containere să fie trimise din nou în străinătate. Marea Britanie exportă două treimi din deşeurile sale şi, deşi Malaezia a eliminat gunoiul, există o mulţime de alte hub-uri de reciclare, cum ar fi Polonia şi Indonezia.

Ministerul Mediului din Marea Britanie a confirmat că deşeurile returnate sunt responsabilitatea companiei care a exportat-o în primă instanţă. Oficialii malaezieni speră să trimită înapoi în curând încă 110 containere, dintre care 60 provin din SUA.

Autorităţile „vor lua măsurile necesare pentru ca Malaezia să nu devină gunoiul de gunoi al lumii”, a adăugat Yeo Bee Yin.

Ministerul Mediului „va continua să se războiască împotriva poluării, inclusiv a deşeurilor de plastic”, după cum a declarat reporterilor din oraşul nordic Butterworth.

Mai multe ţări din Asia de Sud-Est au trimis înapoi deşeuri nedorite în ultimele luni. Indonezia a returnat sute de containere în ţările lor de origine, iar Filipine au returnat o imensă livrare de gunoi în Canada.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Funcționari publici de executie cu slarii mai mici din 01.01.2020 23.01.2020 15:34

Buna ziua Redacția Ziarului Național. Vrem să Vă aducem la cunoștința D-voastră că prin legea nr. 175 din 19.12.2019 a fost aduse modificări la Legea nr. 270 privind sistemul de slarizare unic. Astfel în urma modificărilor funcționarii din cadrul mai multor instituții de stat s-a pomenit cu salarii mai mici. De la unii funcționari cu slarii mai mari au fost micșorate și prin această lege mai sus enunțată au fost ridicate salariile altor angajați din domeniul învățămîntului miniterului apărării ș.a. Deci guvernul Chicu se laudă acum că majorează salariile profesorilor, educatorilor, primarilor, militarilor pe spinarea altora. Fost ministru al finanțelor deștept, isteț, mai pe scurt om cu nume mare care s-a schimbat fotoliul, da numele i-a rămas același un Magar cu literă Mare.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md