08:34:37 06.06.2020
 
Stiri

Anunț ÎNGRIJORĂTOR în România: „Scenariul PATRU se apropie. ​Vor fi și cazuri grave. 10.000 de cazuri, dar depinde cum ajungem la această cifră”. Când va fi vârful EPIDEMIEI

Știri 28.03.2020 22:12 Vizualizări1831 Autor: Ziarul National
Anunț ÎNGRIJORĂTOR în România: „Scenariul PATRU se apropie. ​Vor fi și cazuri grave. 10.000 de cazuri, dar depinde cum ajungem la această cifră”. Când va fi vârful EPIDEMIEI


Noul ministru al Sănătății de la București, Nelu Tătaru, a anunțat că România se pregătește pentru scenariul patru al crizei de coronavirus. Oficialul a vorbit și despre cazul Suceava, unde a constatat „un cumul de nereguli”, dar și despre bătrânii de peste 65 de ani, care nu vor mai putea ieși deloc din locuință, dacă situația o impune și acest demers ar fi pentru binele lor.

Tătaru a declarat că vârful epidemiei de coronavirus în România este așteptat în partea a doua a lunii aprilie, când numărul românilor infectați va ajunge la 10.000 de cazuri.

„Vor fi și cazuri grave. 10.000 de cazuri, dar depinde cum ajungem la această cifră. Dacă ajungem repede și avem cazuri care sufocă sistemul, va fi un pic dificil pentru stările critice. Dacă avem o urcare lentă, atunci îi vom putea trata pe cei aflați în spitale și putem interna și alte cazuri noi.

Menționez că ne apopiem de Scenariul 4, de peste 2.000 de cazuri confirmate, în care cazurile ușoare și medii vor fi tratate acasă, iar cazurile și cele critice vor fi tratate în spital, în secțiile de boli infecțioase și la ATI, sub supraveghere”, a explicat ministrul Sănătății la Realitatea Plus.

”Am fost la Suceava, acolo a fost un cumul de nereguli, culminând cu pierderea șirului anchetei epidemiologice. Testarea era privită ca un leac. În aceste condiții, am avut o transmitere comunitară accentuată, care s-a transmis mai ales în mediul spitalicesc. A fost un deficient și în managementul acelei unități, proceduri care nu au fost instituite, am avut o anchetă care s-a împotmolit la un moment dat și toate acestea au dus la o pierdere de sub control a acestor investigații și am avut o transmitere comunitară accentuată. În această săptămână am realizat o dezinfecție a spitalului, o reorganizare a unității de urgențe. Astăzi, am evacuat de la Maternitatea Suceava trei nou născuti și au fost duși la Maternitatea Giulești din Capitală, ca spitalul să devină unitate pentru covid, alături de secția de boli infecțioase care este pavilionară în apropierea acestui spital”, a spus ministrul, referitor la cazul de la Suceava.

Se pregătește o nouă ordonanță militară

„Fiecare minister vine cu aportul său la aceste întâlniri. Noi, cei de la Ministerul Sănătății, am propus algoritmi de testare, să ducem la domiciliu cazurile ușoare și medii în Scenariu 4, care se apropie. Propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar sunt înfectați cu coronavirus, să rămână în spitale să trateze pacienții infectați cu coronavirus. Avem mai multe facilități pe care vrem să le cerem prin ordonanță și pentru unitățile sanitare, să se poată angaja fără concurs, să se poată mări organigramele la DSP-uri și alte aspecte care se pot face printr-o ordonanță militară”, a mai spus Nelu Tătaru.

Tătaru a recunoscut că în noul document se pune problema să nu mai iasă din casă cei peste 65 de ani și cei cu boli asociate, despre care știm că facilitează evoluția coronavirusului. ”Există și această propunere. În funcție de evoluția pandemiei în România, le vom pune în practică”, a declarat proaspătul ministrul al Sănătății.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md