05:28:45 06.12.2023
Stiri

Andrei Năstase rămâne fără nicio funcție: Șapte partide reprezentate în CMC

Actualitate 21.11.2023 13:59 Vizualizări947 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase rămâne fără nicio funcție: Șapte partide reprezentate în CMC


Fostul lider al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a rămas fără nicio funcție, în pofida faptului că în 2018 câștiga alegerile pentru funcția de primar general. Astăzi a fost organizată ultima ședință a Consiliului Municipal Chișinău, care a activat între 2019 - 2023, iar Năstase a fost prezent.

La ședință a venit și noul-vechi primar al capitalei, Ion Ceban, cel care în 2018 a solicitat ca alegerile câștigate de Năstase să fie anulate.

„Le-am mulțumit consilierilor din suflet pentru acești patru ani dedicați în folosul cetățenilor din Chișinău. Au fost ani diferiți, au fost ani cu dispute, dezbateri, important este, însă, că locuitorii orașului văd acele schimbări pe care le-am realizat împreună cu consilierii municipali și ele au fost foarte multe. Fiecare dintre membrii CMC a contribuit în felul său pentru aceste schimbări”, a scris Ceban pe Facebook.

Unii consilieri vor activa și în noua componență a CMC. „Cu unii dintre consilieri, care se vor regăsi în viitoarea legislatură, ne vom revedea în sala CMC, cu alții sper să ne auzim de bine în alte circumstanțe”, a conchis Ceban.

Viitoarea componență a CMC, aleasă pe 5 noiembrie, va fi reprezentantă de șapte formațiuni. Mișcarea Alternativa Națională (MAN) și Partidul Acțiune și Solidaritate vor avea câte 20 de consilieri.

Partidul Socialiștilor din R. Moldova va deține 6 mandate, Partidul Comuniștilor din R. Moldova - 2 mandate, Partidul „Renaștere”, Platforma „DA” și Partidul Nostru - câte un mandat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md