08:25:22 06.06.2020
 
Stiri

Cum va schimba NOUL CORONAVIRUS lumea în următoarele 18 luni. Cele cinci etape ale pandemiei

Știri 28.03.2020 19:53 Vizualizări6668 Autor: Ziarul National
Cum va schimba NOUL CORONAVIRUS lumea în următoarele 18 luni. Cele cinci etape ale pandemiei


Experții cred că un vaccin pentru noul coronavirus mai are încă 18 luni pentru a fi finalizat, iar cercetătorii de la Imperial College London estimează că elementele a ceea ce se numește „noua realitate” – distanțarea socială, autoizolarea, restricții de circulație – ar putea dura până în septembrie 2021. Experții consultați de renumita publicație Esquire au detaliat o posibilă cronologie a ceea ce urmează să se întâmple în lume.

„Suntem în carantină. Rafturile supermarketurilor se golesc rapid. Zborurile sunt anulate. Guvernul conservatot a naționalizat căile ferate și plătește oamenii ca să nu muncească. Și suntem doar în saptămâna a doua.” Așa încep jurnaliștii renumitei publicații Esquire o analiză despre impactul pe care noul coronavirus îl va putea avea în următorul an și jumătate, informează gandul.info.

Ce ar putea să se întâmple dacă această criză provocată de noul coronavirus va continua? Realitatea este că nimeni nu știe. Nu ne-am confruntat cu nimic asemănător situației provocate de noul coronavirus până acum și, deși sunt analogii cu modul în care țările s-au adaptat unor traume precum războaile și perioade de foamete, în partea vestică, cel puțin, situația este fără precedent în epoca modernă. Deja, impactul crizei noului coronavirus asupra a tot, de la economie și la interacțiunea socială la mediu, este enorm, scriu jurnaliștii de la Esquire.

O cronologie posibilă

Luna 1: Infecția

Numărul celor infectați crește. Restricțiile de circulație continuă. Centrele orașelor sunt pustii. Magazinele, restaurantele, barurile sunt închise, iar în absența lor, supermarketurile vor fi înfloritoare.

Luna 3: Regresul

Pe măsură ce intrăm în anotimpul cald, lucrurile este posibil să se mai relaxeze, numărul cazurilor de boală este eșteptat să scadă, și datorită măsurilor autorităților, dar regulile privind distanța socială vor fi menținute, pentru a preveni un nou vârf al infecțiilor.

Luna 6: Un nou val

Începând din septembrie, se vor vedea efectele de durată asupra bugetelor. Cei care vor mai avea joburi, se vor întoarce la locul de muncă, dar modul în care vor munci se va schimba, mai debrabă vor trece rar pe la birou, în loc să stea 8 ore acolo. Cei care și le-au pierdut în timpul crizei este puțin probabil că și le vor recupera, de aceea ar putea fi nevoie de un ajutor de siguranță mai generos. La finalul verii, se va vedea însă o revenire a virusului și o creștere a numărului de infecții. Pe de altă parte, specialiștii se așteaptă ca de Crăciun să se observe o mare creștere a ratei natalității.

Luna 12: Rezistența

După un an, noul coronavirus nu va mai fi atât de nou, iar sistemul medical, chiar dacă nu va avea încă un vaccin patentat la dispoziție, va știi să gestioneze mai bine cazurile suspecte. Dar nu totul va fi roz. Cel mai probabil vom fi încă în recesiune economică, iar unele sectoare vor fi fundamental remodelate.

Luna 18: Recuperarea

Ca boală, noul coronavirus va continua să existe, dar un vaccin – și o distribuție atent gândită – îi va reduce impactul. La sfârșitul anului 2021 va exista un tratament eficient, iar la mijlocul anului 2021, mulți oameni vor fi câștigat imunitatea, ca urmare a expunerii și supreviețuirii. Iar pandemia se va sfârși.

La nivel geopolitic, pandemia va putea să provoace schimbări seismice în ordnea mondială, cred experții consultați de Esquire. China va vrea să reia creșterea ecomomică. Țările care au beneficiat de ajutorul medical chinez vor întâri, cel mai probabil, legăturile cu Beijingul. America poata va reconsidera structura sistemului său medical, la fel ca și Marea Britanie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md