03:50:55 09.07.2020
 
Stiri

AMDM, discuții cu reprezentanții uzinei „Farmak” din Ucraina despre analogul de insulină „Strim”, la care au fost trecuți bolnavii de diabet zaharat din R. Moldova: „Devieri de calitate nu au fost identificate”

Social 05.08.2019 12:00 Vizualizări1214 Autor: Ziarul National
AMDM, discuții cu reprezentanții uzinei „Farmak” din Ucraina despre analogul de insulină „Strim”, la care au fost trecuți bolnavii de diabet zaharat din R. Moldova: „Devieri de calitate nu au fost identificate”


Uzina „Farmak” din Ucraina, producătorul produsului medicamentos „Strim”, la care au fost trecuți organizat bolnavii de diabet zaharat din R. Moldova de tip II, în defavoarea insulinei umane, va trebui să prezinte autorităților de la Chișinău date suplimentare privind utilizarea acestui produs în Ucraina și alte țări.

Cerința a fost expusă de angajații Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) de la Chișinău în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții de la „Farmak”, care a avut la finele săptămânii trecute.

Un comunicat de presă al AMDM arată că părțile au discutat despre semnalele cu privire la siguranța produsului, care au survenit în urma utilizării acestuia pe teritoriul Republicii Moldova.

Recent, Laboratorul pentru Controlul Calității Medicamentului a efectuat prelevarea a două serii de produs medicamentos „Strim”, fiind efectuat controlul calității în conformitate cu cerințele specificației, iar devieri de calitate nu au fost identificate, anunță aceeași sursă.

Menționăm că, prin ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nr. 239 din 20 februarie 2019 cu privire la organizarea accesului populației la tratamentul cu analogi de insulină, a fost aprobat transferul masiv și în termeni restrânși a persoanelor cu diabet zaharat de tip II de la insuline umane la produsul medicamentos „Strim”.

Anterior, Boris Gîlca, fostul secretar general de stat la același minister, declara la „Europa Liberă” în R. Moldova ar fi fost înregistrate 70 de reacții adverse după utilizarea preparatului „Strim”, procurat prin liciție publică din Ucraina.

Procuratura Anticorupție a demarat un dosar penal în acest caz, acuzând trucarea licitației și calitatea proastă a acestui preparat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md