13:54:34 13.08.2020
 
Stiri

Ambasadorul Daniel Ioniță, către noul premier de la Chișinău: „România nu va rămâne indiferentă față de soarta R. Moldova, pentru că avem un spațiu comun de limbă, cultură și tradiții”

Politică 22.11.2019 09:39 Vizualizări1506 Autor: Ziarul National
Ambasadorul Daniel Ioniță, către noul premier de la Chișinău: „România nu va rămâne indiferentă față de soarta R. Moldova, pentru că avem un spațiu comun de limbă, cultură și tradiții”


Republica Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru România, iar parcursul european al republicii va fi susținut în continuare de autoritățile române, i-a transmis Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, premierului Ion Chicu, în cadrul unei întrevederi avute ieri la Guvern.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a afirmat că, în contextul actual, sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova, realizarea proiectelor bilaterale strategice și va fi strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului său european.

„România nu va rămâne indiferentă față de soarta Republicii Moldova, pentru că avem un spațiu comun de limbă, cultură și tradiții care, cu siguranță, constituie un fundament solid al relațiilor noastre bilaterale”, a precizat diplomatul român.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii şi privind proiectele implementate în ultimii ani cu suportul părții române în special în domeniile educației, culturii și sănătății publice, inclusiv renovarea și dotarea grădinițelor și donarea a 196 de microbuze școlare. Totodată, părțile au subliniat importanța realizării la timp a proiectelor energetice, menționând în special construcția gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md