16:38:01 17.01.2020
 
Stiri

Ambasadorii acreditați la Chișinău, sprijin pentru Guvernul Sandu: „Ne dorim să vedem R. Moldova o țară dezvoltată, iar cetățenii să aibă un viitor mai bun”

Politică 18.07.2019 13:18 Vizualizări710 Autor: Ziarul National
Ambasadorii acreditați la Chișinău, sprijin pentru Guvernul Sandu: „Ne dorim să vedem R. Moldova o țară dezvoltată, iar cetățenii să aibă un viitor mai bun”


Ambasadorii Uniunii Europene acreditați în Republica Moldova și-au exprimat susținerea pentru Guvernul de la Chișinău, în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o astăzi cu premierul Maia Sandu și cu miniștrii din Cabinetul său.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că eeprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău au salutat hotărârea și determinarea cu care Executivul s-a angajat să pună în aplicare reformele și au declarat ca vor continua să sprijine R. Moldova.

„Suntem aici să vă susținem în acțiunile pe care le întreprindeți. Ne dorim să vedem Republica Moldova o țară dezvoltată, iar cetățenii să aibă un viitor mai bun”, a subliniat Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Maia Sandu le-a vorbit diplomaților despre cele mai recente activități și lista priorităților Guvernului, dar și despre rezultatele vizitelor recente la Kiev și Berlin.

Premierul a dat asigurări reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău că agenda de reforme va continua să fie implementată într-un ritm sporit, menționând prioritățile actualei guvernări pe termen scurt.

„Ne-am propus să combatem corupția, să restabilim credibilitatea în instituțiile statului, să rectificăm bugetul, să întreprindem acțiuni cu caracter social, menite sa sporească nivelul de protecție socială și alte domenii importante”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministrul a subliniat și prioritățile pe termen lung a guvernării care țin de reformele instituționale, a vorbit despre îmbunătățirea condițiilor de activitate a întreprinzătorilor, eliminarea abuzurilor asupra oamenilor de afaceri cu venituri mici rămânând o direcție în care se va lucra intens.

La aceeași întrunire, miniștrii Guvernului Sandu s-au expus asupra provocărilor cu care se confruntă astăzi. Printre acestea se numără lipsa specialiștilor în diverse domenii, precum educație și sănătate, în special din cauza emigrării acestora peste hotarele țării.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md