18:00:14 25.04.2019
 
Stiri

STRIGĂTUL lui Alexandru Tănase: „Poate ar fi bine ca Dodon să ia MAJORITATEA constituțională. Poate măcar atunci vom încerca să prețuim ceea ce avem”

Politică 08.11.2018 17:20 Vizualizări11981 Autor: Ziarul National
STRIGĂTUL lui Alexandru Tănase: „Poate ar fi bine ca Dodon să ia MAJORITATEA constituțională. Poate măcar atunci vom încerca să prețuim ceea ce avem” facebook

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, susține că nu a fost niciodată un fan al lui Traian Băsescu, dar condamnă gestul președintelui Igor Dodon de a-i retrage cetățenia R. Moldova, precum și cel al judecătorilor „cu pașapoarte românești” care i-au dat dreptate socialistului.

„Am fost unul din puținii care au avut o atitudine mai rezervată față de Traian Băsescu. Cu toate acestea, în problema retragerii cetățeniei moldovenești, atitudinea personală față de Traian Băsescu este ultimul lucru care contează. Încercarea de a supune analizei deciziile judiciare la acest subiect, din punct de vedere al dreptului, nu ar fi altceva decât o manifestare de cretinism. Recunoașterea „legalității” decretului lui Igor Dodon nu este nici măcar despre Traian Băsescu”, scrie acesta pe blogul său.

Potrivit lui Tănase, este vorba despre milionul de moldoveni, care și-au schimbat viața datorită cetățeniei pe care statul român a oferit-o cu atâta larghețe basarabenilor.

„Este despre sutele de mii de tineri care au făcut carte în România. Este despre miile de tineri care fac studii gratuite în Occident în cele mai bune universități din Europa, doar grație pașaportului românesc pe care îl dețin. Este despre miile de grădinițe renovate din banii românilor. Este despre satele din lunca Prutului reconstruite din temelie pe banii contribuabililor români. Este despre Muzeul de Istorie, despre Sala cu Orgă și despre tot ce a făcut România bun pentru „frații” de peste Prut. Este despre România care avut înțelepciunea să nu le răspundă niciodată moldovenilor cu aceeași monedă la românofobia mai mult sau mai puțin camuflată, care bântuie „spațiul mioritic”. Este despre noi. Este o decizie despre președinții R. Moldova care, după încheierea mandatelor de stataliști, merg pe furiș să depună jurământul față de statul român. Este despre marea majoritate a magistraților, care dețin pașapoarte românești, dar și despre elementarul bun-simț. Este despre mancurtul pe care așa și nu reușim să-l scoatem din noi”, a răbufnit acesta.

Alexandru Tănase spune că decizia președintelui Nicolae Timofti de a-i acorda cetățenia lui Traian Băsescu a fost una simbolică, un semn de recunoștință pentru statul român, „fără de care parodia de stat de pe malurile Bâcului ar fi degradat rapid într-un fel de RASSM sau „ПМР””.

„Retragerea acestei cetățenii în Anul Centenarului Marii Uniri este la fel de simbolică. Un gest profund „frățesc”, cum s-ar spune. Poate ar fi bine ca la viitoarele alegeri Dodon și gruparea sa să ia majoritatea constituțională. Poate măcar atunci vom încerca să prețuim ceea ce avem”, a conchis Tănase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!p.u. Sănduc 08.11.2018 17:52

”...Poate ar fi bine ca la viitoarele alegeri Dodon și gruparea sa să ia majoritatea constituțională” ? Păi, Sandule, oare nu ai pus și tu umărul să trecă Dondown ? Erau o mulțime de argumente și încălcări, fiind președinte CS, ai fi putut să ceri repetarea scrutinului. Nu învinui pe alții, mai întâi te privește în oglindă !

Ion 08.11.2018 21:00

Nu tin cu Dodon-Bidon-condom dar nici rapanosul de roman basescu nu trebuie sa spurce cetatenia Republicii Moldova!

Dan Cartenie 08.11.2018 22:05

Are dreptate Ion (Ivan), să nu spurce Băsescu cetățenia Republicii Moldova că o spurcă el, Ion (Ivan).

Mihai 08.11.2018 22:36

Cine se da cu parerea?! Sluga proxenetului Plohis si cel care a contribuit din plin la instalarea lui Dodon in functia de presedinte a R.Moldova (modificarea Constitutiei si legitimarea unui scrutin cu foarte multe si mari ilegalitati)! Marele roman, care a contribuit din plin la acapararea puterii de catre un mafiot si la saracirea cetatenilor acestui stat...

Voila 09.11.2018 22:49

Pentru o ţară confruntată cu imperiul uriaş al slavilor de răsărit ne-am menţinut relativ binişor pe linia de plutire. Mult am pierdut însă câte ceva am şi păstrat.

Stela 10.11.2018 06:53

Imperiul slavilor de Rasarit este un imperiu al pacii si ratiunii , al bunei inbtelegeri. UE este un nou imperiu pe ruinele Imperiului Roman si Habsburgic.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md