00:23:30 12.08.2022
Stiri

DECLARAȚIE // Alexandr Slusari, „PROVOCATOR de primă clasă”. Un deputat de la PAS l-a făcut MINCINOS pe fostul săi coleg din „ACUM”, după ce acesta a afirmat că Spînu ar fi AFILIAT rușilor de la „Gazprom”

Actualitate 14.01.2022 11:14 Vizualizări4213 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Alexandr Slusari, „PROVOCATOR de primă clasă”. Un deputat de la PAS l-a făcut MINCINOS pe fostul săi coleg din „ACUM”, după ce acesta a afirmat că Spînu ar fi AFILIAT rușilor de la „Gazprom” stiri.md


Fostul vicepreședinte al Parlamentului și lider al Platformei „DA”, Alexandr Slusari, a lansat noi acuzații la adresa guvernării, în speță la adresa vicepremierului Andrei Spînu. Slusari este convins că R. Moldova s-a pomenit în această criză energetică din cauza „incompetenței” lui Andrei Spînu, care ar fi afiliat „Gazprom”. În replică, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a afirmat că Slusari e un „mincinos” și un „provocator de primă clasă”.

„Soldul bugetar este de peste zece miliarde de lei, iar indiferent de ce ar face agentul de influență „Moldovagaz”, guvernarea trebuie de urgență, chiar săptămâna viitoare, să dubleze compensații pentru consumătorii cu venituri mici și mijlocii. Altfel, va avea loc colapsul sistemului de plată pentru gaz, plus o revolta socială. Această revoltă poate fi folosită de forțele destructive antinaționale. Foarte mulți oameni chiar nu au cu ce achita facturile exorbitante pentru decembrie. Convocați de urgență ședința Parlamentului și modificați bugetul, dacă nu vreți să pomeniți cu oameni cu facturile la ușa biroului lui Spînu. R. Moldova plătește scump pentru incompetența unui ministru afiliat „Moldova Gaz”/„Gazprom”. Totodată, este necesar să fie alocate ceva compensații și pentru agenți economici. Măcar pentru industria care produce alimente și pentru întreprinderile mici și mijlocii”, a scris Slusari într-o postare pe Facebook.

Deputatul Radu Marian, fost coleg al lui Slusari în Blocul „ACUM”, aținut să-i dea o replică tăioasă.

„Domnule Slusari, nu pot decât să constat că v-ați transformat într-un provocator de primă clasă. Guvernul a alocat peste 1,6 miliarde de lei pentru compensații. E vorba de compensații pentru un milion de familii, inclusiv compensații substanțiale pentru cei care consumă până la 150 m3 (ceea ce reprezintă 70% din total - în decembrie 2021), dar și ajutor de 700 lei pe lună pentru aproape 300 de mii de oameni vulnerabili, indiferent dacă consumă gaz, energie termică sau lemne. Mai mult decât atât, suntem gata să majorăm pachetul de compensații dacă se va ajunge la majorarea tarifelor, așa cum a zis ieri și Dan Perciun.

Eu zic să lăsați ura dvs. personală față de dl Spînu la o parte, să încetați să aruncați cu calomnii și minciuni la adresa noastră. Acea extensie de contract a fost semnată în octombrie în condițiile excepțional de dificile, cu majorare istorică la prețul gazelor naturale exact atunci când a expirat contractul și cu o dependență cvasi-totală de un singur furnizor din est. Vă rog să meditați asupra a ceea ce se întâmplă în jur și cu cine de fapt noi ne luptăm și, dacă vreți realmente să contribuiți, repet: încetați să aruncați insulte și calomnii, pentru că de altfel o să pierdeți respectul societății”, a conchis Radu Marian.

De menționat că Platforma „DA” și Alexandr Slusari critică tot mai des foștii parteneri de coaliție după ce au rămas în afara Parlamentului și au solicitat de nenumărate ori demiterea lui Andrei Spînu, care a negociat contractul de livrarea a gazelor cu „Gazprom”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ex-PPDA 14.01.2022 11:46

Ne este rușine de comportamentul la vreo 3-4 fruntasi ai PPDA, amețiți de ura față de actuală guvernare.Au transformat partidul într-o fabrică de tâmpenii, aducă și-l total la pământ.

I.Vasile 14.01.2022 13:46

De ce se ajunge la atacuri vehemente??? De unde atâta aroganță??? Unii au ”arătat” ce au putut când au fost deja în parlament (la guvernarea pe termen scurt și în opoziție), alții, fără nici o doctrină, ideologie, prgoram legislativ, instituțional și proiecte concrete încearcă să tulbure apele cu prognoze apocaliptice!!! Cei care doresc la putere - apucați-vă de elaborat soluții alternative, simple înțelese de contribuabili!!! Lătrăii și țipălăii nu mai sunt acceptați de alegători.

nicolai 14.01.2022 16:04

e plină țara de „idiologi” care știu cu precizie ce trebue de făcut, care nu-și dau rînd la critici (după cum se vede lor le e tot una pe cine să critice). Vin la televiziune (stau la masă de ambele părți) și spun ce le trăsneste prin cap: lipsă de transparență; Miniștrii la tablă!; poporul are dreptul să știe!; cea mai ră guvernare... Se pare că de ar ajunge ei să conducă...Și noi suntem nevoiți săi ascultăm. de ce na-r exista un post la care să stim că este poziția oficială a Parlamentului, Guvernului și după asta cei ce simt necesitatea să asculte brașoavele la cei de la „da” și alte numeroase „partide” indiferent de ce parte se vreau?

gita 14.01.2022 17:06

Acest artist populist inca na priceput de ce PAS nachistigat alegerile cind sau unit cu ei si de ce ei nau ajuns in parlament.Prosti,populisti fara minime idei cei tara cei economie si multe altele.mii greata sal aud si nus din PAS

R. Arnaut 16.01.2022 01:42

A. Slusari din un guraliv fără frână, s-a transformat într-un cățel dezlegat.Dar nu mor caii când latră câinii.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md