19:28:56 21.07.2024
Stiri

Acordul moldo-american privind achiziționarea terenului fostului stadion republican pentru construcția unei noi ambasade SUA la Chișinău, semnat în iulie curent: În ce proiecte vor fi investiți banii obținuți din această tranzacție

Actualitate 10.07.2024 11:56 Vizualizări1103 Autor: Ziarul National
Acordul moldo-american privind achiziționarea terenului fostului stadion republican pentru construcția unei noi ambasade SUA la Chișinău, semnat în iulie curent: În ce proiecte vor fi investiți banii obținuți din această tranzacție


Acordul dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA) privind achiziționarea terenului cu suprafața de aproape 5,2 ha de pe strada Tighina pentru noul sediu al Ambasadei SUA în Republica Moldova va fi semnat până la sfârșitul lunii iulie curent.

Guvernul de la Chișinău a aprobat astăzi o decizie prin care permite semnarea documentului.

Secretarul general al Guvernului, Artur Mija, a declarat, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, că banii obținuți din vânzarea terenului fostului stadion republican vor fi investiți în proiecte culturale și sportive din R. Moldova.

„Guvernul își propune să revitalizeze un cartier din capitală care timp de aproape 17 ani a fost abandonat și a devenit inaccesibil pentru cetățeni. Prin semnarea Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Guvernului SUA, ne asigurăm că terenul de pe strada Tighina va fi valorificat. Reamintim că banii din vânzarea acestuia vor fi alocați pentru crearea Centrului de cultură și artă contemporană „Universul”, pentru reparația școlilor sportive din toată republica și pentru proiectarea viitorului stadion național”, a enumerat Artur Mija.

Menționăm că partea americană a anunțat anterior că va renova și repara porțile istorice ale fostului stadion republican, distrus pe timpul guvernării comuniștilor, intrarea și spațiile asociate acesteia și le vor face accesibile publicului.

Totodată, Guvernul SUA își asumă să rezerveze o parte din teren pentru spații de parc accesibile publicului, al cărui design va fi dezvoltat în colaborare cu Guvernul R. Moldova și profesioniștii locali în design. Părțile vor conveni asupra unui nume pentru spațiul parcului ce va reprezenta valorile reciproce de colaborare și relația amicală dintre cele două state.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md