20:41:33 18.04.2019
 
Stiri

800 de job-uri pentru tineri ABSOLVENȚI

Știri 01.08.2018 08:02 Vizualizări566 Autor: Ziarul National
800 de job-uri pentru tineri ABSOLVENȚI Sursa: digi24.ro

Cea de-a 12 a ediție a Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi, un proiect adresat studenţilor, masteranzilor și celor care îşi finalizează studiile universitare în această vară are loc până pe 13 august 2018. Ediția din acest an este definită de 800 de poziţii deschise la nivel naţional, 33 de companii de top care au planuri de recrutare pentru tineri și 60 de programe plătite de Internship.

De ce este un moment bun să îți cauți job vara aceasta?

40% dintre angajatori își doresc să regăsească în CV-urile candidaților juniori, programe de internship sau alte activități extracurriculare, conform unui studiu Hipo. Specialiștii în resurse umane sunt deschiși să integreze tineri fără experiență de muncă în cadrul organizațiilor, dezvoltând programe ce îmbină training-ul cu experiența practică.

Astfel, companiile au estimat că job-urile pentru juniori vor reprezenta 45% din totalul pozițiilor vacante pe care au în plan să le deschidă pe parcursul anului, conform raportul Hipo privind Piața Forței de Muncă în 2018.

Studenții sau absolvenții care își doresc să includă o astfel de experiență în CV-urile lor pot alege din 60 de programe de internship disponibile. Programele de internship și trainee dedicate tinerilor presupun perioade de învățare și implicare directă în proiectele companiei, oferind participanților experiența ideală de dezvoltare.

Ce abilității sunt căutate de angajatori la candidații juniori în 2018?

Portalul de carieră Hipo.ro a realizat în ianuarie 2018 un raport cu privire la Piata Forței de Muncă în 2018. Abilitățile de comunicare și adaptabilitatea sunt cele mai urmărite aptitudini de angajatori în procesul de recrutare al candidaților juniori, înregistrând procente de 16,09%, respectiv 15,30%. Alte competențe pe care recruterii le urmăresc sunt orientarea către rezultate, proactivitatea și capacitatea de a lucra bine în echipă.

Recruiterii pun din ce în ce mai mult accent pe flexibilitatea candidaților, având în vedere modul alert în care evoluează piața forței de muncă și apariția de job-uri noi, cu responsabilități și cerințe noi.

În plus, lipsa experienței anterioare în domeniul în care activează compania nu mai reprezintă un obstacol, deoarece majoritatea companiilor (90%) oferă și programe de training sau dezvoltare profesională pentru angajații tineri care se afla la început de drum, a reieșit în cadrul unui studiu Hipo.

Cele 800 de joburi oferite se adresează candidaților din întreaga țară care au între 0 și 3 ani experiență și sunt în domenii precum: Financiar - Bancar, IT&C, Servicii&BPO, FMCG, Retail, Logistică, Consultanță, Construcții, Inginerie sau Marketing.

Ce companii recrutează juniori?

Angajatorii care recrutează tineri cu studii superioare sunt Bosch Service Solutions, BRD – Groupe Societe Generale, British American Tobacco România, Kaufland România, KPMG România, Libra Internet Bank, Meda, Meli Melo, Nestle România, RCS&RDS, Saint-Gobain România, Schneider Electric, Team Extension, Ubisoft România, WEBHELP România, Bookster, Brainspotting, DB Schenker Global Services Europe, ExperBuy, Goodyear Dunlop Tires Operations, GroupM, HeidelbergCement România, Hilti România, KOTON, LOJA FRUCTELOR/SlooP, OTP Advisors, ProCredit Bank, Universum Events, Vodafone Shared Services România, WALTER GROUP.

Cei care sunt interesați să participe la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți trebuie să își creeze un cont și un CV pe portalul de carieră hipo. După logare, pot accesa platforma evenimentului și pot aplica la oportunitățile de carieră oferite de angajatorii din toată țara.

Joburile oferite în cadrul proiectului vor fi actualizate constant până pe 13 august 2018 și sunt accesibile pe site-ul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți.

Sursa: digi24.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Iren 01.08.2018 09:20

Ce inseamna joburi, noi ce in limba romana nu avem cuvinte? Stimati autori ce se intimpla?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md