19:12:00 16.07.2020
 
Stiri

Încă doi demnitari în vizorul CNI

Important 03.04.2013 15:36 Vizualizări1082 Autor: Ziarul National


Încă doi demnitari în vizorul CNI
Comisia Națională de Integritate (CNI) a decis, la 28 martie, declanşarea unei proceduri de control din oficiu în privinţa  șefului Direcției investigații și securitate internă a Ministerului Afacerilor Interne, Vladimir Maiduc, și fostului președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere.

Vladimir Maiduc este verificat în vederea existenței unui eventual caz de încălcare a regimului juridic al incompatibilităților. Comisia va stabili dacă Maiduc poate activa în poliție, atât timp cât este proprietarul mai multor afaceri.

Membrii Comisiei Naționale pentru Integritate vor verifica, de asemenea, legalitatea veniturilor și proprietăților deținute de fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere. Procedura de control a fost declanșată după ce presa a scris că are o casă estimată de experții imobiliari la un milion de dolari.

Potrivit regulamentului CNI, persoanele supuse controlului au dreptul să ia cunoștință de actele și materialele dosarului, să prezinte orice documente justificative pe care le consideră necesare și să asiste la ședințele Comisiei, chiar fiind însoțite de un avocat.

Tot la 28 martie, CNI a constatat existența unui conflict de interese în cazul fostului director al Agenției "Moldsilva", Ion Lupu, vizavi de incidentul din Pădurea Domnească. Actul a fost transmis Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru examinare și aplicarea unei sancțiuni administrative.

Anterior, CNA l-a amendat cu 6000 de lei pe fostul procuror general Valeriu Zubco pentru nedeclararea conflictului de interese  în cazul vânătorii din Pădurea Domnească, soldată cu decesul lui Sorin Paciu.

Stela Mihailovici
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md