06:47:53 06.12.2023
Stiri

ZECE cazuri de COVID-19 în raionul Hâncești: Asistentul medical din Bălceana s-a îmbolnăvit de la femeia revenită din Italia și și-a infectat ulterior propria familie

Social 16.03.2020 20:52 Vizualizări19593 Autor: Ziarul National
ZECE cazuri de COVID-19 în raionul Hâncești: Asistentul medical din Bălceana s-a îmbolnăvit de la femeia revenită din Italia și și-a infectat ulterior propria familie TVR


O treime dintre cazurile confirmate cu COVID-19 în R. Moldova vizează persoane din raionul Hâncești, unde duminică, pe 15 martie, au avut loc alegeri noi. Șase dintre cele 29 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt din satul Bălceana, iar alte patru - din localitatea vecină, Sofia.

Satul Bălceana din Hâncești a fost plasat astăzi în carantină, iar în localitate nu intră nimeni, a anunțat primarul Iurie Pasat.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că deja este vorba de focare de COVID-19, vorbind despre cazul unei familii întregi infectate - mama, tata și copilul.

Reporterii de la deschide.md au stabilit că, în acest caz, este vorba de o familie din satul Sofia.

Potrivit primarului de Sofia, Ion Mârza, capul familiei este asistent medical și activează în satul Bălceana, acolo unde a fost înregistrat primul caz pozitiv de COVID-19 la o femeie revenită din Italia. Anume el ar fi contactat cu persoana infectată și s-a molipsit. Ulterior, el a transmis noul coronavirus întregii sale familii.

Întrebat câte persoane se află în zona de risc, primarul a menționat că este vorba de o listă de câteva zeci de persoane.

Menționăm că femeia din Bălceana, infectată cu noul coronavirus, a revenit în R. Moldova pe 3 martie. Ea s-a aflat în provincia Milano în perioada 15 mai 2019 - 3 martie 2020 , atunci când a venit la Chișinău cu un avion de pe ruta Bergamo - Chișinău. Persoana respectivă acuza pe 7 martie febră 37,5, cefalee cu semne de pneumonie. După ce s-a adresat la medicul de familie, a fost internată la spitalul „Toma Ciorbă”, pe 11 martie 2020, fiind externată în aceeași zi. A doua zi starea ei s-a agravat, a fost transportată la „Toma Ciobă” și abia atunci a fost confirmat coronavirusul de tip nou. Ulterior, și sora ei a ajuns la spital.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md