21:48:54 27.05.2024
Stiri

WhatsApp aduce cea mai mare schimbare din istoria sa: A treia „verificare albastră”

Actualitate 05.02.2024 07:30 Vizualizări2231 Autor: Ziarul National
WhatsApp aduce cea mai mare schimbare din istoria sa: A treia „verificare albastră”


După 15 ani și cu peste 3 miliarde de utilizatori activi în întreaga lume, WhatsApp a devenit una dintre primele aplicații pe care le instalăm atunci când primim un nou smartphone. Fără ea, am fi excluși din conversațiile cu prietenii, familia sau colegii noștri, conform elcorreo.com. În articol vom vorbi despre o modificare foarte controversată a aplicației. O lege a Uniunii Europene impune schimbări majore, care vor trebui respectate.

Această poziție dominantă a pus Uniunea Europeană în alertă: Meta, compania responsabilă de WhatsApp, Facebook și Instagram ar putea stabili un monopol clar pe segmentul de mesagerie instant, împiedicând platformele rivale precum Telegram să aibă vreo oportunitate de a concura. Soluția? Un Digital Markets Act (DMA) care în câteva săptămâni va impune cea mai mare schimbare din istoria aplicației.

Obiectivul DMA este, de fapt, de a împiedica marile corporații, cele cu peste 45 de milioane de utilizatori sau cu o cifră de afaceri anuală de peste 7,5 miliarde de euro, să limiteze opțiunile consumatorilor, acționând ca „gatekeepers” în domeniul digital. Acest lucru se precizează pe site-ul Comisiei Europene: interoperabilitate în sistemele de mesagerie.

Acest ultim punct va însemna că, începând cu 6 martie, utilizatorii oricărei aplicații de mesagerie vor avea opțiunea de a trimite mesaje utilizatorilor WhatsApp fără a fi necesar să aibă aplicația respectivă instalată pe telefoanele lor. De exemplu, vom putem scrie unui prieten care folosește WhatsApp și prin profilul nostru Telegram sau Signal.

Funcționalitatea este deja testată pe dispozitivele iOS și Android, potrivit portalului specializat WaBetaInfo. Odată activat pentru toți utilizatorii, aceștia vor găsi o nouă secțiune lângă cea de conversatii arhivate, în partea de sus a listei de chat. Categoria se va numi „Third-party Chats” sau conversații cu terți și în cadrul acesteia vor apărea acele mesaje care ne-au fost trimise din orice aplicație, alta decât WhatsApp.

Desigur, DMA nu obligă Telegramul, Signal sau derivatele să ofere opțiunea de a trimite mesaje pe WhatsApp: trebuie să fii cu ochii pe următoarele actualizări ale acestora pentru a afla ce au decis cei responsabili.

2024 aduce cu sine multe alte funcții noi pentru WhatsApp. Unele dintre următoarele tocmai au fost implementate sau în următoarele săptămâni:

Persoane din apropiere”: Funcția „persoane din apropiere” vă va permite să trimiteți fotografii și videoclipuri către telefoanele acelor utilizatori WhatsApp care se află în preajma voastră, folosind un sistem similar cu cel al aplicației „Partajare rapidă” pentru dispozitivele Android. Pentru a-l folosi, cei interesați trebuie să aibă aplicația deschisă și să acceseze opțiunea „persoane din apropiere”, de unde vor alege atât fișierul de partajat, cât și expeditorul. El, la rândul său, trebuie să-și miște smartphone-ul pentru a finaliza procesul (criptare end-to-end).

Crearea de „autocolante” pe iPhone: Acum disponibilă, această opțiune permite utilizatorilor WhatsApp cu sistem iOS să-și creeze propriile autocolante. Procesul este la fel de simplu ca deschiderea meniului de selecție a autocolantelor în orice chat și clic pe „+” pentru a genera automat unul, din orice fotografie a galeriei noastre.

Ascultați muzică cu prietenii: Pentru a da un impuls apelurilor video (care au scăzut după sfârșitul pandemiei), inginerii WhatsApp oferă posibilitatea de a partaja ecranul cu orice prieten în timpul acestora. În acest fel, interlocutorii pot asculta muzică, pot viziona filme și chiar pot pregăti un reportaj la unison.

Vine a treia bifă albastră: Deși în momentul de față este doar un zvon (raportat de principalele titluri tehnologice), cei de la Meta ar plănui să introducă un al treilea semn de verificare sau bifă albastră în conversații. Când? Practic, atunci când se detectează că cealaltă persoană a făcut o captură de ecran. Acest lucru va preveni utilizarea rea intenționată a infracțiunilor prin WhatsApp.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md