22:21:07 01.03.2024
Stiri

Vreme extremă în Rusia: minus 50 de grade Celsius în Siberia și ninsoare record la Moscova

Actualitate 04.12.2023 12:28 Vizualizări1328 Autor: Ziarul National
Vreme extremă în Rusia: minus 50 de grade Celsius în Siberia și ninsoare record la Moscova


Temperaturile au scăzut până la minus 50 de grade Celsius în Siberia, în timp ce viscolul și ninsorile abundente au perturbat zborurile de pe aeroporturile din Moscova, informează Reuters.

În Republica Saha, situată în partea de nord-est a Siberiei și unde se află Yakutsk, unul dintre cele mai reci orașe din lume, temperaturile au coborât sub minus 50 de grade Celsius, potrivit stațiilor meteorologice din regiune.

Temperaturile au coborât sub minus 50 C în mai multe zone din Saha, o regiune vastă, puțin mai mică decât India, din cauza unui val de frig anormal de timpuriu în Saha.

Aproape toată Saha este situată în zona de permafrost. În capitala regiunii, Yakutsk, care se află la aproximativ 5.000 km est de Moscova, temperatura a fost de aproximativ minus 44 C până la minus 48 C.

Temperaturile de minus 50 C au devenit mai puțin frecvente în ultimii ani din cauza schimbărilor climatice, permafrostul dând tot mai multe semne de dezgheț.

În capitala rusă, unele dintre cele mai mari căderi de zăpadă înregistrate vreodată au provocat luni întârzieri pe unele aeroporturi, pistele fiind acoperite de un strat gros de zăpadă.

Cel puțin 54 de zboruri au avut întârzieri și alte cinci au fost anulate pe cele mai mari trei aeroporturi din capitală, a relatat agenția de știri RIA Novosti.

La Moscova, temperatura va scadea până la aproximativ minus 18 grade Celsius în cursul acestei săptămâni, potrivit prognozei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md