17:24:34 25.09.2022
Stiri

VIDEO // Volodimir Zelenski DEZVĂLUIE de ce Vladimir Putin a ales să ATACE Ucraina. Liderul de la Kiev a pomenit și de R. Moldova, care și-a decis deja VIITORUL: „Putin va PIERDE tot… Cât i-a mai rămas să trăiască? Doar nu va mai trăi 50 de ani”

Actualitate 28.03.2022 10:36 Vizualizări4488 Autor: Ziarul National
VIDEO // Volodimir Zelenski DEZVĂLUIE de ce Vladimir Putin a ales să ATACE Ucraina. Liderul de la Kiev a pomenit și de R. Moldova, care și-a decis deja VIITORUL: „Putin va PIERDE tot… Cât i-a mai rămas să trăiască? Doar nu va mai trăi 50 de ani”


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a încercat să explice ce l-a determinat pe liderul rus Vladimir Putin să declanșeze războiul în țara sa. Liderul de la Kremlin ar fi deranjat că state precum Ucraina, R. Moldova sau Georgia își doresc un viitor european și nu ar mai fi dispuse să mai facă parte din URSS-ul dorit de el.

„De ce a făcut asta Vladimir Putin? Sunt mai multe motive. Putin are o abordare multivectorială cu privire la Rusia, în ceea ce privește locul Rusiei în lume, rolul ei de lider. Și toți cei care au plecat de la Rusia și cei care au dreptul să nu fie cu Rusia… Aici e o întreagă istorie. Caucazul e Caucaz, georgienii - georgieni, moldovenii sunt moldoveni, iar ucrainenii - ucraineni. Sunt istorii total diferite. Ucraina este periculoasă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, e vorba de pierderea influenței limbii ruse. El a pierdut pur și simplu câteva milioane de vorbitori de limbă rusă. El vrea să întoarcă toate acestea folosind forța. Dar asta va provoca un nou val de…”, a declarat ieri Zelenski, în cadrul unui interviu pentru câțiva jurnaliști din Rusia, dar care nu a mai fost publicat, după un avertisment al regimului Putin.

Totodată, președint ele ucrainean crede că Putin a atacat Ucraina pentru că ar fi foarte deranjat de succesele înregistrate de Kiev în ultimii ani.

„În al doilea rând, este vorba de succesul Ucrainei în ceea ce privește geopolitica, de poziționarea sa, de poziția poporului. El înțelege ce popor este aici. Nu înțelege încă până la urmă, dar toată lumea înțelege că așa un popor pătimaș și muncitor va reuși din punct de vedere economic. Astfel, există riscuri economice în ceea ce privește Federația Rusă. Rușii se vor uita la noi și vor zice: de ce să nu încercăm și noi… Ni s-a spus că Uniunea Europeană nu este ceva bun, dar uite că e altfel. Vedeți ce pași au făcut ucrainenii”, a precizat Zelenski.

Un alt motiv ar fi noul val de politicieni din Ucraina. Putin s-ar teme că rușii vor dori și ei schimbarea clasei politice de la Moscova, care e una învechită.

„Rușii vor spune că, dacă în Ucraina e posibil să vină oameni noi, atunci de ce în Rusia nu se întâmplă la fel? Sunt multe motive care-l determină pe el să acționeze în felul acesta. Mai e și ambiția sa de refacere a URSS… Dar cât i-a mai rămas să trăiască lui? Cât poate să mai trăiască un om care are 70 - 80 de ani? Doar nu va mai trăi încă 50 de ani. De aceea, eu cred că planurile sale nu sunt deloc strategice, nu pot fi implementate. Strategie e atunci când planifici ce va fi peste 100 de ani cu statul pe care îl conduci de un sfert de secol. Eu nu-i sunt sfătuitor, nu sunt nici sfătuitorul poporului rus, dar strategia nu e atunci când te gândești ce va fi după tine. Strategie e atunci când te gândești ce va fi după al cincilea om în funcția ta. Ce va fi peste cinci generații. Unde vom fi… Pe mine mă interesează ce se va întâmpla cu Ucraina. Mă interesează asta, în primul rând, ca cetățean de rând. Vreau să știu ce se va întâmpla cu copiii mei… Dacă nu m-ar interesa, atunci Franța, Italia, Elveția... Copiii acolo, nepoțiii acolo. Faci o grămadă de bani și ai plecat. Aceasta e o abordare. În acest caz trăiești cu ziua de astăzi, faci totul ca lumea să te țină minte, poate un monument, mausoleu, statuie, diplomă. Eu văd astăzi în toate aceste lucruri doar o diplomă, nici măcar nu văd o statuie. Eu cred că e o greșeală. Nu cred că e doar greșeala lui (Putin n.r.), dar a anturajului. Îl țineți minte pe… De fapt, nu o să-l compar cu acest conducător, deoarece el nu mai este. Dumnezeu cu el.

Acest multivector, Abhazia… Rusia va pierde tot. El (Putin n.r.) va pierde tot. Dar marea problemă e cum vor trăi mai departe acești oameni. Cum ne vom înțelege noi cu cei din Donbas, care le-au spălat creierii copiilor în școli că suntem naziști... Cum să trăim noi cu asta? Asta e problema. Eu răspund la întrebarea ce va fi mai departe. Ce va fi după trei-cinci generații. Care e rostul să bați cuie, să divizezi? Acum cineva trebuie să repare toate acestea. Petrecerea a fost frumoasă, dar cine va face ordine, băieți?”, a conchis Zelenski.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

De acord 28.03.2022 11:30

De acord cu aceste motive. Eu as mai adauga unul,care rezulta din cele numite: temerea,ca cu timpul,societatile tarilor ex-sovietice cu orientare occidentala,vor ajunge la o etapa reusita a democratiei si vor scoate in vileag smecheriile economice,pe care Kremlinul le-a instaurat peste tot in lume.Exemplu:cererea de audit a Moldovei gaz...etc.Era evident,ca occidentalii,in buna parte, au facut-o pe orbii sau chiar pe complicii,iar ...cu timpul,chiar ei au fost prinsi in schemele economice "a la russe"si...nu numai...Aceasta a creat multe scandaluri de fraude internationale rusinoase!!!Asfel, finantarea armelor...a actionat la descoprirea fetei realitatii cu..arme!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md