05:57:32 18.07.2024
Stiri

Separatiștii de la Tiraspol încearcă să se LINGUȘEASCĂ pe lângă Zelenski, dar continuă să fie AGRESIVI la adresa Chișinăului: Să fie ABANDONAT orice plan de militarizare a statului

Actualitate 29.06.2022 20:03 Vizualizări2795 Autor: Ziarul National
Separatiștii de la Tiraspol încearcă să se LINGUȘEASCĂ pe lângă Zelenski, dar continuă să fie AGRESIVI la adresa Chișinăului: Să fie ABANDONAT orice plan de militarizare a statului


Autoritățile de la Tiraspol au emis o declarație prin care încearcă să se lingușească pe lângă președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după ce acesta, în cadrul unei întrevederi cu Maia Sandu, a avertizat regimul separatist, în frunte cu Vadim Krasnoselski, nici să nu se gândească la un atac asupra Odesei, la ordinul Rusiei.

După ce Zelenski a spus franc că un eventual atac din partea regiunii separatiste transnistrene „ar fi o palmă la care Ucraina ar răspunde cu o lovitură”, Tiraspolul cheamă la pace și face trimitere la „ample legături istorice, etnice, economice și culturale”.

Citește și: Zelenski îi sfătuiește pe SEPARATIȘTII din Transnistria nici să nu se gândească la un ATAC asupra Ucrainei, la indicația Rusiei: „Acești oameni ar trebui să știe că ei se află în Transnistria, teritoriu temporar ocupat. Vom răspunde cu o LOVITURĂ”

„Orice declarații ale oficialilor ucraineni cu privire la posibilitatea oricăror acțiuni agresive atât din partea Transnistriei, cât și din partea personalului militar rus staționat pe teritoriul său sunt nefondate. Transnistria aderă cu fermitate la principiul coexistenței pașnice și nu efectuează nicio pregătire militară. De asemenea, susținem un dialog constructiv cu Ucraina, cu care Transnistria are ample legături istorice, etnice, economice și culturale”, se arată în declarație.

În același timp, conducerea separatistă își permite să ceară Chișinăului să nu-și întărească capacitățile de apărare.

„Credem că încercările unilaterale de schimbare a echilibrului de putere, care s-a dezvoltat în regiune, contrazic total obiectivele de menținere și întărire a încrederii între părțile aflate în conflict și nu vor contribui la asigurarea păcii și stabilității pe malurile Nistrului”, se arată în declarația regimului separatist.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md