13:36:01 05.12.2022
Stiri

Separatiștii de la Tiraspol încearcă să se LINGUȘEASCĂ pe lângă Zelenski, dar continuă să fie AGRESIVI la adresa Chișinăului: Să fie ABANDONAT orice plan de militarizare a statului

Actualitate 29.06.2022 20:03 Vizualizări2239 Autor: Ziarul National
Separatiștii de la Tiraspol încearcă să se LINGUȘEASCĂ pe lângă Zelenski, dar continuă să fie AGRESIVI la adresa Chișinăului: Să fie ABANDONAT orice plan de militarizare a statului


Autoritățile de la Tiraspol au emis o declarație prin care încearcă să se lingușească pe lângă președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după ce acesta, în cadrul unei întrevederi cu Maia Sandu, a avertizat regimul separatist, în frunte cu Vadim Krasnoselski, nici să nu se gândească la un atac asupra Odesei, la ordinul Rusiei.

După ce Zelenski a spus franc că un eventual atac din partea regiunii separatiste transnistrene „ar fi o palmă la care Ucraina ar răspunde cu o lovitură”, Tiraspolul cheamă la pace și face trimitere la „ample legături istorice, etnice, economice și culturale”.

Citește și: Zelenski îi sfătuiește pe SEPARATIȘTII din Transnistria nici să nu se gândească la un ATAC asupra Ucrainei, la indicația Rusiei: „Acești oameni ar trebui să știe că ei se află în Transnistria, teritoriu temporar ocupat. Vom răspunde cu o LOVITURĂ”

„Orice declarații ale oficialilor ucraineni cu privire la posibilitatea oricăror acțiuni agresive atât din partea Transnistriei, cât și din partea personalului militar rus staționat pe teritoriul său sunt nefondate. Transnistria aderă cu fermitate la principiul coexistenței pașnice și nu efectuează nicio pregătire militară. De asemenea, susținem un dialog constructiv cu Ucraina, cu care Transnistria are ample legături istorice, etnice, economice și culturale”, se arată în declarație.

În același timp, conducerea separatistă își permite să ceară Chișinăului să nu-și întărească capacitățile de apărare.

„Credem că încercările unilaterale de schimbare a echilibrului de putere, care s-a dezvoltat în regiune, contrazic total obiectivele de menținere și întărire a încrederii între părțile aflate în conflict și nu vor contribui la asigurarea păcii și stabilității pe malurile Nistrului”, se arată în declarația regimului separatist.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md