19:15:27 24.02.2021
 
Stiri

DOC // Vitalie Calugareanu de la Procuratura Chișinău, dat pe mâna Procuraturii Generale pentru „fals în declarații”

Actualitate 23.02.2021 14:43 Vizualizări1335 Autor: Ziarul National
DOC // Vitalie Calugareanu de la Procuratura Chișinău, dat pe mâna Procuraturii Generale pentru „fals în declarații”


Deși lucrează într-o instituție de drept și ar trebui să respecte legea cu strictețe, și-a ascuns mai multe venituri și bunuri și nu a putut oferi explicații plauzibile.

Este vorba despre procurorul Vitalie Calugareanu din Procuratura mun. Chișinău în privința căruia Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

În cadrul controlului averii inițiat în anul 2019, inspectorii de integritate au stabilit că omul legii a omis să includă unele date și informații din declarațiile de avere și interese personale, depuse de către familia procurorului în perioada anilor 2016 - 2018.

Mai exact, procurorul a „uitat” să includă veniturile sub formă de alimentare card cu numerar pe conturile bancare deschise pe numele său, în mărime totală de circa 34 de mii de lei și trei bunuri imobile deținute de familia acestuia, inclusiv două apartamente, toate amplasate în municipiul Chișinău.

De asemenea, inspectorii au arătat că procurorul și-a înscris un automobil pe numele tatălui său și a primit în ultimii ani mii de euro și dolari, transferuri din străinătate.

Procurorul Calugareanu a explicat inspectorilor de integritate că banii din străinătate erau destinați pentru tratamentul bunicii sale sau pentru serviciile juridice ale soției sale, iar apartamentele nedeclarate au aparținut în trecut părinților celor doi soți. Cât despre automobilele la care inspectorii au avut întrebări, procurorul a declarat că unul aparține verișorului său, iar despre altul nu știe nimic, pentru că nu i-a aparținut niciodată.

Inspectorul de integritate a respins o parte dintre argumentele prezentatede procuror din lipsa probelor concludente și a remis un denunț la Procuratura Generală pentru examinarea cauzei sub aspect penal, întrucât includerea unor date incomplete în declarațiile de avere denotă prezența unei suspiciuni rezonabile de săvârșire a infracțiunii de fals în declarații.

Procurorul are la dispoziție 30 de zile pentru a rectifica declarațiile de avere în care a admis aceste omisiuni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

19.02.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul minoritar a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md