18:34:31 28.09.2020
 
Stiri

VIDEO // „UNIREA-ODIP” reclamă „manipulări” grosolane la un post de televiziune apropiat lui Igor Dodon și cer drept la replică

Social 05.12.2019 12:59 Vizualizări1281 Autor: Ziarul National
VIDEO // „UNIREA-ODIP” reclamă „manipulări” grosolane la un post de televiziune apropiat lui Igor Dodon și cer drept la replică


Asociația „UNIREA-ODIP” solicită Consiliului Audiovizualului să oblige postul de televiziune „NTV Moldova”, apropiat președintelui Igor Dodon, să ofere drept la replică, după ce a difuzat, pe 30 noiembrie curent, o emisiune moderată de jurnalista Elena Pahomova, în cadrul căreia au fost prezentat informații eronate și manipulatorii despre Cimitirul Eroilor din Chișinău.

Unioniștii, care au depus eforturi pentru restabilirea acestui obiectiv, lăsat de ani buni în paragină, solicită ca dreptul la replică să fie pus pe post în aceeași zi din săptămână în care a fost transmisă emisiunea, la aceeași oră și în același spațiu de emisie.

„Cimitirul Eroilor din Chișinău, unde își au locul de veci peste 1 640 de ostași de 18 naționalități, a devenit motiv de manipulare și dezinformare pentru presa afiliată lui Igor Dodon. Jurnalista a omis intenționat faptele istorice și anume că tot ceea ce a însemnat cândva Cimitirul Eroilor a fost construit de administrația românească, care a avut demnitatea să cinstească memoria ostașilor din 18 țări. Mai mult, în perioada sovietică, acest cimitir a fost batjocorit și a fost demolat. Este evident că acest post de televiziune, care aparține oamenilor afiliați lui Dodon, a dorit să discrediteze memoria ostașilor români și să glorifice un regim, care nu a știut decât să distrugă”, a declarat astăzi președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, într-o conferință de presă.

Sursa citată acuză faptul că emisiunea resprectivă a avut scopul de a dezinforma oamenii, întrucât Cimitirul Eroilor a fost prezentat ca unul rusesc, ceea ce reprezintă o denigrare a eroilor care și-au dat viața pentru patrie.

În cadrul emisiunii, s-a spus, de asemenea, că „mai multe asociații unioniste, printre care și UNIREA-ODIP, și-au marcat teritoriul cu scopul de a-și asuma acest cimitir”. Liderul ODIP a amintit, însă, că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe care NTV Moldova îl susține, a fost cel care a alocat bani din rezerva de stat pentru demolarea spitalului construit în urma distrugerii cimitirului.

Ghenadie Cosovan, președintele Asociației „Credință Patriei”, care a contribuit la lucrările de renovare ale monumentului istoric, a declarat în aceeași conferință că în cimitirul din bulevardul Decebal ar fi fost înhumați peste 500 de ostași români și peste 200 de etnie rusă: „Cel mai rușinos este faptul că din acest reportaj eu am simțit mirosul de șovinism bolșevic, care după 30 de ani iarăși iese în societatea noastră”.

Iar președintele Comitetului pentru Salvarea Cimitirului Eroilor, Boris Volosatîi, spune că acest reportaj este, de fapt, o sfidare a istoriei.

„Regretăm că până și memoria unor simpli ostași, care nu au făcut decât să lupte pentru patria lor, a ajuns să fie batjocorită. Acest Cimitir al Eroilor nu trebuie să contituie un subiect, prin intermediul căruia oamenii să fie manipulați și mințiți. Acest loc ar trebui să ne unească, nu să ne dezbine”, a declarat Volosatîi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md