00:11:29 21.08.2018
 
Stiri

VIDEO // Un scurtmetraj produs în R. Moldova, în regia lui Dumitru Grosei, selectat la un festival internațional de film

Social 13.04.2018 15:00 Vizualizări1696 Autor: Ziarul National

Filmul „Cadoul”, o coproducție Moldova/România din anul 2015, a fost selectat în competiția oficială la FUICLA –International Cine-Letter Film Festival 2018, dedicat scurtmetrajelor inspirate din opere literare.

„Cadoul” este un film produs de „ALTERNATIVE CINEMA” din R. Moldova și co-produs de „ROVA FILM” din România, în regia lui Dumitru Grosei.Scenariul a fost scris de Marian Crișan și Dumitru Grosei, fiind o adaptare liberă după celebrul poem al lui Nicolae Labiș „Moartea Căprioarei”. În film, un băiat primește un binoclu, cadou de Crăciun, însă ceea ce își dorește mai multe este să meargă cu tatăl său la vânătoare. Acest lucru se întâmplă într-o zi și copilul trece printr-o inițiere forțată în tainele vânătorii, fără să fie pregătit pentru aceasta.

Festivalul este la a doua ediție și se va desfășura în perioada 10 – 12 mai, în orașul Agadir din Maroc. Evenimentul este organizat de Universitatea Ibn Zohr, Facultatea de Litere și Științe Umaniste.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md