05:17:29 24.04.2024
Stiri

VIDEO // R. Moldova, alături de Ucraina și ucraineni la doi ani de la declanșarea războiului sângeros de către Putin în Ucraina. ​,,​Sunt doi ani de când Ucraina stă dreaptă și apără libertatea întregului continent european și pacea în R. Moldova"

Actualitate 24.02.2024 11:01 Vizualizări1227 Autor: Ziarul National
VIDEO // R. Moldova, alături de Ucraina și ucraineni la doi ani de la declanșarea războiului sângeros de către Putin în Ucraina. ​,,​Sunt doi ani de când Ucraina stă dreaptă și apără libertatea întregului continent european și pacea în R. Moldova


Președinta Maia Sandu, spicherul Igor Grosu și premierul Dorin Recean apreciază, într-un filmuleț video făcut public în ziua când se împlinesc doi ani de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului în Ucraina, eroismul ucrainenilor militari și civili, care apără libertatea întregului continent european, dar și pacea în R. Moldova.

,,Astăzi se împlinesc doi ani de la începutul războiului Rusiei în Ucraina, doi ani în care, zilnic, în țara vecină sunt bombardate spitale, grădinițe, magazine, blocuri de locuit, biserici. Azi marcăm doi ani de teroare, dar marcăm și doi ani de rezistență. Sunt doi ani de când Ucraina stă dreaptă și demnă și prin eroismul ucrainenilor - militari și civili - apără libertatea întregului continent european și pacea în R. Moldova. Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor extraordinar", a arătat Maia Sandu în mesajul său.

Potrivit șefei statului, în acești doi ani R. Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății.

,,R. Moldova și-a arătat sieși și lumii întregi că alege viața și că va sări mereu în ajutor celor aflați la nevoie. Moldovenii vor să trăiască în bună înțelegere și noi vom face tot ce ne stă în puteri ca în republica noastră să fie pace", a punctat președinta Sandu.

Igor Grosu este convins că ,,binele" va învinge răul reprezentat de armata lui Putin.

,,De doi ani Ucraina luptă pentru demnitate și neam, luptă pentru viață. De doi ani lumea liberă acționează ca o singură voce - vocea binelui. Și asta vom continua să facem până când binele va învinge și pacea va fi restaurată. Слава Україні!", a menționat spicherul Grosu.

Prim-ministrul Dorin Recean a dat asigurări că autoritățile de la Chișinău vor fi alături de Kiev și vor face tot posibilul pentru a menține pacea în R. Moldova.

,,Doi ani de război în Ucraina ne-au adus greutăți de neimaginat înainte. Dar ne-au arătat și că puterea adevărată stă în omenie, în solidaritate și curaj. R. Moldova a primit și găzduit sute de mii de refugiați de la începutul războiului Rusiei în Ucraina.

De doi ani, în ciuda tuturor provocărilor, în R. Moldova e pace. Oamenii din satele și orașele noastre sunt în siguranță, trenurile circulă, avioanele zboară, iar Guvernul construiește drumuri, modernizează spitale, grădinițe, școli, susținem deschiderea afacerilor acasă. Vom continua să fim de partea binelui. Vom continua să construim Moldova Europeană, să o facem mai puternică și mai rezistentă. Vom continua să facem totul pentru pace", a menționat premierul Dorin Recean.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md