05:44:34 08.08.2020
 
Stiri

VIDEO // Primul cetățean al R. Moldova care ar putea primi Premiul NOBEL pentru Pace. Autoritățile de la Chișinău au făcut deja DEMERSURILE necesare

Social 23.01.2019 08:54 Vizualizări2869 Autor: Ziarul National
VIDEO // Primul cetățean al R. Moldova care ar putea primi Premiul NOBEL pentru Pace. Autoritățile de la Chișinău au făcut deja DEMERSURILE necesare


Înotătorul Ion Lazarenco, primul om de pe planetă care a reușit să traverseze înot cele șapte strâmtori din prima încercare, va fi propus de Guvernul R. Moldova la Premierul Nobel pentru Pace. Decizia a fost anunțată de premierul Pavel Filip, în timpul întrevederii cu sportivul, care promovează prin acest gen de sport pacea și unitatea.

Premierul i-a oferit în dar tricolorul și l-a decorat pe sportiv cu Diploma de Onoare a Guvernului. De asemenea, premierul a înaintat candidatura lui Ion Lazarenco pentru a fi decorat cu Ordinul Republicii.

Deși este stabilit de mai mulți ani în Irlanda, Ion Lazarenco a arborat întotdeauna drapelul R. Moldova la evenimentele la care a participat, fiind un ambasador al republicii noastre peste hotare. Potrivit unui sondaj realizat în Irlanda, peste 350 de mii de oameni au aflat despre R. Moldova urmare a performanțelor sportivului.

„Eu cred că faptele dumneavoastră vorbesc de la sine, iar noi suntem obligați să-i apreciem pe cei care aduc plus valoare țării. De fapt, primul mesaj pe care trebuie să-l promoveze fiecare dintre noi este cel de apreciere a Republicii Moldova. Poate să nu ne placă conducerea țării, dar țara suntem obligați să o iubim”, a subliniat premierul.

La rândul său, Ion Lazarenco a spus că este mândru să fie cetățean al R. Moldova, menționând că fiecare dintre noi este obligat să facă câte ceva pentru a schimba lucrurile și a construi o republică prosperă. Sportivul a accentuat că, fiind plecat peste hotare de 23 de ani, pentru prima dată vede schimbări reale. „Mai bine aș înota încă un ocean, decât să muncesc atât cât se muncește la Guvern”, a spus Ion Lazarenco.

Sportivul a povestit despre experiența sa și momentele inedite în timpul traversării strâmtorilor – acesta a înotat în condiții extreme lângă rechini, în ape cu temperaturi foarte joase și curenți puternici.

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercarecele șapte strâmtori. În anul 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Aer Liber.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md