05:19:44 24.04.2024
Stiri

VIDEO, ACTUALIZARE // Poliția l-a găsit pe șoferul care l-a UCIS pe băiatul de 14 ani și a fugit de la fața locului: S-a dovedit a fi primarul de Boldurești, care a încercat să păcălească oamenii legii

Actualitate 21.02.2024 09:59 Vizualizări2097 Autor: Ziarul National
VIDEO, ACTUALIZARE // Poliția l-a găsit pe șoferul care l-a UCIS pe băiatul de 14 ani și a fugit de la fața locului: S-a dovedit a fi primarul de Boldurești, care a încercat să păcălească oamenii legii


ACTUALIZARE // După reținerea lui Nicanor Ciochină, primarul de Boldurești, raionul Nisporeni, învinuit de accidentarea mortală a unui copil de 14 ani și părăsirea locului accidentului, oamenii legii i-au pus cătușe și unui medic stomatolog.

Poliția susține că acesta i-a fost complice șoferului care a provocat acum două zile accidentul, ajutându-l să păcălească oamenii legii.

Mai exact, medicul l-a ajutat pe primar să găsească o mașină identică cu cea implicată în accident - o „Dacia Duster” de culoare albă. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a induce în eroare oamenii legii.

De altfel, momentul schimbării plăcuțelor de înmatriculare de la mașina de serviciu a primarului a fost surprins de camerele de supraveghere.

Medicul stomatolog urmează să fie reținut pentru 72 de ore, informează Inspectoratul General al Poliției.

Menționăm că, prin ordonanța procurorului general interimar, Ion Munteanu, dosarul penal pe numele primarului de Boldurești a fost transmis în gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„Acum, procurorii cercetează probele pentru determinarea necesității solicitării aplicării arestului preventiv în privința bănuitului”, anunță PCCOCS.

Amintim că, după ce a lovit mortal, în seara zilei de 19 februarie, un copil de 14 ani în Boldurești și a fugit de la fața locului, primarul a înscenat un alt accident cu aceeași mașină de serviciu deja deteriorată, cu scopul să inducă în eroare oamenii legii.

Primarul nu a mers în ultimele zile nici acasă și nici la serviciu, fiind prins în dimineața zilei de miercuri de către oamenii legii.
A tamponat mortal un adolescent de 14 ani și a fugit de la fața locului, lăsând copilul acolo, iar ulterior a încercat să păcălească Poliția.

Este vorba despre primarul de Boldurești, raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, care a comis crima fiind la volanul automobilului de serviciu.

Tragedia s-a produs pe 19 februarie, iar primarul a fost reținut peste două zile, în dimineața zilei de astăzi, după ce a reușit să fenteze oamenii legii.

„Bărbatul a încercat în toată această perioadă să inducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază, acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident, o „Dacia Duster” de culoare albă. Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă. Aseară, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul. Astăzi-dimineață, în jurul orei 07:00, polițiștii au reușit să rețină bărbatul de 47 de ani. Este vorba despre primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, iar mașina implicată în accident era de serviciu”, anunță Inspectoratul General al Poliției.

Oamenii legii au făcut publice imagini video care surprind momentul în care primarul, ajutat de o persoană, a schimbat, pe 20 februarie, numerele de înmatriculare de la mașina implicată în accident.

Poliția continuă investigațiile și în privința unui cerc de suspecți care au ajutat bărbatul care a comis infracțiunea să pună în aplicare toate acțiunile menite să inducă în eroare oamenii legii.

Prin ordonanța procurorului general interimar, Ion Munteanu, dosarul penal pe numele primarului de Boldurești a fost transmis în gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Menționăm că Nicanor Ciochină a fost ales primar de Boldurești toamna trecută pentru a doua oară, candidând independent la alegeri, iar anterior a deținut funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Nisporeni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md