21:39:30 15.04.2024
Stiri

VIDEO // Plamen Milanov, DECORAT de Mitropolia Basarabiei: „Lucrați prin noi și noi lucrăm prin alții, îi ajutăm pe cei care au nevoie”

Actualitate 23.01.2024 13:59 Vizualizări4356 Autor: Ziarul National
VIDEO // Plamen Milanov, DECORAT de Mitropolia Basarabiei: „Lucrați prin noi și noi lucrăm prin alții, îi ajutăm pe cei care au nevoie”


Președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), Plamen Milanov, a fost decorat de către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, cu ordinul„Ștefan cel Mare și Sfânt”, gradul II. Este una dintre cele mai importante distincții bisericești și a fost acordată în semn de recunoștință și apreciere pentru susținerea Bisericii, dar și pentru proiectele lansate de A.S.I.C.S. în susținerea enoriașilor, dar și a persoanelor nevoiașe.„Vă mulțumim foarte mult pentru ceea ce faceți. Lucrați prin noi și noi lucrăm prin alții, îi ajutăm pe cei care au nevoie. Este un lucru frumos că putem să-i ajutăm pe cei nevoiași”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Petru în timpul ceremoniei de înmânare a ordinului.La rândul său, președintele de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov, a apreciat gestul Mitropoliei și a menționat că este o onoare să fie decorat cu această distincție. „Pentru mine aceasta distincție înseamnă că Mitropolia Basarabiei a văzut în noi un partener de încredere, dar și un prieten care va fi, mereu, alături de Biserică”.

De altfel, Plamen Milanov a dat asigurări că proiectele lansate de A.S.I.C.S., în colaborare cu Mitropolia Basarabiei, vor continua. „Le suntem recunoscători celor de la Mitropolia Basarabiei, deoarece ei știu mai bine cine are nevoie de susținere. Totodată, ne propunem să lansăm o altă campanie. Să colectăm haine și încălțăminte, iar cu ajutorul Mitropoliei Basarabiei le vom împărțim oamenilor nevoiași. O altă propunere venită din partea Asociației noastre, în acest an, vom oferi și un suport financiar pentru veteranii propuși de Mitropolie”, a adăugat Milanov.

Consilierul Mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, Maxim Sturza, a mulțumit Asociației pentru ajutorul oferit. „Felicitările noastre cu ocazia acordării distincției Ordinul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, gradul II, care este una dintre cele mai importante și mai înalte distincții ale Mitropoliei Basarabiei. Această distincție a fost oferită în semn de prețuire și recunoaștere pentru ajutorul oferit bisericii, pentru intențiile și proiectele de viitor”, a precizat Maxim Sturza.

În luna octombrie 2023, A.S.I.C.S. a semnat un acord de parteneriat cu Mitropolia Basarabiei. Astfel, în urma acestei înțelegeri, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, săptămânal, oferă 50 de prânzuri calde persoanelor social-vulnerabile, care sunt distribuite atât la biserici, cât și la domiciliile beneficiarilor.

Amintim că, recent, Plamen Milanov a primit și titlul de „Omul anului 2023”. Distincția a fost oferită de către scriitorul și jurnalistul Val Butnaru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md