14:41:14 16.06.2019
 
Stiri

Maia Sandu, la București: „Ne dorim o LISTĂ NAȚIONALĂ pentru alegeri, formată din proeuropeni și prounioniști”

Politică 12.10.2018 13:21 Vizualizări1455 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, la București: „Ne dorim o LISTĂ NAȚIONALĂ pentru alegeri, formată din proeuropeni și prounioniști” captură

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că la alegerile parlamentare e nevoie de unitatea forțelor proeuropene autentice și unioniste, iar în acest sens e nevoie de o listă națională formată din personalități de pe aceste segmente.

Declarația a fost făcută astăzi la București, în cadrul Dezbaterii „R. Moldova Azi - integrare europeană între speranțe și dezamăgiri”, organizate de Fundația Universitară a Mării Negre.

„Acum are loc cel de-al doilea val de destrămare a imperiului sovietic. Țările Baltice au reușit să se rupă după primul val, iar R. Moldova, Ucraina și Georgia riscă să rămână blocate într-o zonă gri în continuare. Din acest motiv, trebuie să ne unim într-un bloc comun. E vorba de forțele proeuropene, unioniste. Dacă nu vom face un pas în această direcție, atunci riscăm să cădem în groapă”, a spus Maia Sandu.

În același context, Maia Sandu a precizat că acum se lucrează la o listă națională, fără a da detalii cine va face parte din ea. „Vrem o listă națională pe aceste segmente (proeuropeni și unioniști n.r.). Doar astfel vom obține un vot mai mare”, a subliniat Maia Sandu.

Președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a fost întrebat cum privește perspectiva Unirii R. Moldova cu România și dacă împărtășește acest deziderat.

„Noi, spre deosebire de alții, nu am uitat ce înseamnă pentru România și R. Moldova pactul Ribbentrop – Molotov. În R. Moldova sunt oameni de calitate care luptă și se consideră abandonați. Aceștia au înțeles că nimic nu se obține fără muncă. Noi am ales să ne batem pentru democrație, stat de drept. Obiectivul nostru e să scăpăm de regimul oligarhic, care e susținut de Dodon. În momentul în care vom ajunge în UE, ne vom reuni în spațiul valoric comun”, a menționat Năstase.

De menționat că, anterior, liderii PAS și PPDA au anunțat că vor merge într-un bloc comun la alegerile parlamentare din februarie 2019, iar celelalte partide proeuropene sau prounioniste pot doar să înainteze persoane integre și cunoscute pe lista comună ale formațiunilor conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Alex 12.10.2018 15:39

Maia Sandu se apropie alegerile da? Și cam aveți nevoie de PR politic să mai acumulați vreo două voturi frauduloase

stau paralel 12.10.2018 16:37

Declaratie Salaru- ''În același context, sursa citată a mai adăugat că, dacă se va ajunge la concluzia că prin participarea PUN la scrutin vor fi luate voturi de la Maia Sandu și PD va obține o majoritate confortabilă în viitorul Parlament, atunci formațiunea unionistă nu va participa la alegerile parlamentare: „Decizia aceasta urmează s-o luăm împreună cu Traian Băsescu și conducerea PUN”. Anatol Șalaru a mai declarat că în cadrul întâlnirii cu Băsescu s-a vorbit și despre o colaborare cu partidele proeuropene în acest scrutin parlamentar. „E vorba de o colaborare în circumscripțiile uninominale. Fără o colaborare toate voturile vor fi pierdute. Noi anterior am chemat toate partidele proeuropene să vină împreună cu noi ca să protestăm în fața Ambasadei Rusiei împotriva Pactului Molotov - Ribbentrop. Nu a venit nimeni. Lui Năstase îi este mai profitabil să protesteze la Ambasada României. Eu m-am întâlnit și cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul. Dânsul mi-a spus că PAS/PPDA vor lua 30% la alegeri. Și? Nu este exclus ca PPDA va face o alianță cu PSRM. Năstase și Dodon pot deturna parcursul european, interzice partidele unioniste etc.”, a conchis Șalaru.'' Nu mai intelege nimeni ce fel de politica este aceasta? Cum adica sa nu participi la niste alegeri pentru ca participarea ta ca partid ar diminua sansele altui partid? :) Este total absurd. Pai ce, PUN face politica partidului PAS? PUN trebuie sa faca loc altor partide? Sa elibereze terenul pentru alte partide? Asta e ceva de neconceput in politica. Cat priveste faptul ca PUN nu ar avea sanse sa intre in parlament...nu poate sustine nimeni aberatiile astea. Pana nu participi nu poti spune ce sanse ai sau nu. PUN TREBUIE sa participe in alegeri! Partidul PAS sau PPDA nu sunt partide declarat unioniste si nici nu fac o politica unionista. Ba din contra. Asa ca de ce ar trebui un partid unionist ca PUN sa se retraga dintr-o cursa electorala ''in favoarea'' unui/unor partide neunioniste, ba chiar anti-unioniste. Daca PUN ar face asta s-ar discredita ca partid pe vecie. Dupa o astfel de alegere gresita s-ar desfiinta singur ca partid in ochii electoratului unionist. Maia Sandu si Andrei Nastase urmaresc prin aceasta asa zis lista nationala distrugerea partidelor unioniste si acapararea electoratului unionist. Aceasta lista comuna, asupra careia sa-si dea girul Maia Sandu va pune ''batista pe tambalul lui Nastase'' asupra unionismului in Republica Moldova. Votul util care a fost exercitat de unionisti de nenumarate ori a aratat cum s-a dus la vale electoratul unionist. Votul util este pagubos pentru unionisti.

Serafim 12.10.2018 18:55

Dibilizm la astea, Muia SANDU INCA NU AI GASIT CINE SA TE F***TA ?

Mihai 13.10.2018 19:03

Pentru @stau paralel": a participat Codreanu,la alegerile primarului capitalei,unde sunt cei mai informati cetateni.Dar a obtinut doar 5%! Daca se aplica la nivelul intregii R.Moldova,mai mult de 1-2% nu acumuleaza PUN,care e de fapt un partid afiliat proxenetului Plohis!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

13.06.2019 11:53 Nicolae Negru Nicolae Negru, despre declarația lui ...

10.06.2019 11:38 Ziarul National Victor Chirilă: „Regimul a fost înfrâ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md