02:57:35 06.03.2021
 
Stiri

VIDEO // Justificările lui Dodon, după ce a luat cu el setul de 12 mii de dolari de pe biroul PREȘEDINTELUI: „E un lucru personal. Dacă președintele tare vrea, pot să găsesc în Federația Rusă și să-i fac cadou un set”

Actualitate 22.01.2021 13:35 Vizualizări2243 Autor: Ziarul National
VIDEO // Justificările lui Dodon, după ce a luat cu el setul de 12 mii de dolari de pe biroul PREȘEDINTELUI: „E un lucru personal. Dacă președintele tare vrea, pot să găsesc în Federația Rusă și să-i fac cadou un set” Captură


Ex-președintele Igor Dodon susține că setul de birou, care ar costa 12 mii de dolari, este al său, chiar dacă l-a primit în perioada când exercita funcția de președinte. Deși acum doi ani spunea că setul respectiv, exact ca cel de pe biroul lui Vladimir Putin, va rămâne următorului președinte, Dodon l-a luat la sediul PSRM.

„În anul 2017, dacă nu greșesc, atunci când a avut loc forumul cu „Delovaia Rosia”, o organizație din Federația Rusă… A venit la mine și mi l-a dăruit. El rămâne în birou, este și pentru următorii președinți, este un lucru foarte frumos”, spune Dodon acum doi ani.

Întrebat astăzi de ce și-a încălcat promisiunea, Dodon a menționat că setul respectiv nu a fost trecut registrul de la Președinție, deoarece ar fi lucrul său personal.

„Setul acesta nu este inclus în registru și nici nu putea fi inclus, deoarece nu a fost un cadou pentru președintele țării. Este un lucru personal, care mi-a fost oferit de unii prieteni. Dacă Președinția tare vrea, atunci eu pot să găsesc în Federația Rusă și să ofer un cadou de ziua de naștere a președintelui”, s-a justificat astăzi Dodon.

În legătură cu acest fapt, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, l-a numit „găinar hapsân” pe Igor Dodon.

Citește și: Igor Dodon, acuzat că ar fi „CURĂȚAT tot după el din palatul prezidențial, inclusiv ceea ce nu-i aparținea”. „Această faptă este pasibilă de pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani”

„Totuși, ce găinar hapsân. Dodon a luat setul de birou din Președinție. Nu știu dacă Dodon a furat un cadou ce aparținea instituției prezidențiale sau l-a răscumpărat conform legii, dar știm că:

- asta e un cadou pe care l-a primit în calitate de președinte, deci nu îi aparține

- a zis că va rămâne în birou altor președinți, dar l-a luat.

- acest set costă 12 mii de dolari SUA

- dacă l-a luat fără să-l plătească, e încălcare de legislație.

Și totuși, cât de hapsân este acest personaj”, a precizat Alaiba.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

ion 22.01.2021 16:10

Kuloacele erau personale.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md