07:56:59 19.06.2024
Stiri

VIDEO // Iohannis, despre o posibilă extindere a războiului din Ucraina: „Trebuie să fim pregătiţi pentru evenimente neaşteptate”

Actualitate 22.05.2024 16:14 Vizualizări830 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Iohannis, despre o posibilă extindere a războiului din Ucraina: „Trebuie să fim pregătiţi pentru evenimente neaşteptate”


Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi la Zărnești că România este o țară sigură, după ce a fosnt întrebat dacă există posibilitatea escaladării conflictului din Ucraina și dacă statul pe care îl conduce este amenințat.

Președintele mai spune și că nu e cazul să intrăm în panică sau să credem că țara noastră este cumva amenințată.

„Nu există nicio ameninţare directă, dar sigur militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situaţiile posibile. Din toate informaţiile pe care le am eu, pot să vă spun că România este o ţară sigură. Românii nu trebuie să se teamă. Dar sigur trebuie să fim pregătiţi întotdeauna pentru evenimente neaşteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată.

România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanţii de securitate pe care le-am avut vreodată de când existăm. În acest sens trebuie să conştientizăm valoarea apartenenţei noastre la NATO şi UE. Este foarte, foarte important să înţelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliaţii şi facem faţă oricărei situaţii foarte bine. Nu am niciun semnal şi nicio indicaţie că ar există vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite pe care le-aţi menţionat”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat despre faptul că ministrul Apărării şi şeful Armatei avertizează asupra riscului escaladării conflictului din Ucraina şi că România trebuie să se pregătească, miercuri, 22 mai, la Zărneşti, judeţul Braşov, după ce a vizitat Parcul Naţional Piatra Craiului.

Citește și: Șeful Armatei Române, avertisment de ultimă oră: „Federația Rusă nu se va opri. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Sunt mai mult decât convins că politica lui Putin va escalada în perioada imediat următoare”


Şeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiţă Vlad, a declarat miercuri că unele prognoze şi scenarii indică porbabilitatea escaladării conflictelor, inclusiv a celor de natură militară, motiv pentru care, pentru diminuarea acestei probabilităţi, autorităţile mizează în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel aliat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md