07:13:01 24.04.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // R. Moldova și România vor ACCELERA implementarea proiectelor de infrastructură, care vor lega și mai strâns cele două maluri ale Prutului. Subiectele abordate de spicherul Igor Grosu și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă

Actualitate 01.03.2024 17:41 Vizualizări1388 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // R. Moldova și România vor ACCELERA implementarea proiectelor de infrastructură, care vor lega și mai strâns cele două maluri ale Prutului. Subiectele abordate de spicherul Igor Grosu și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă


Agenda de reforme, cooperarea interparlamentară, cooperarea în domeniul energetic și accelerarea proiectelor de infrastructură au fost principalele subiecte abordate astăzi de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei întrevederi cu președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, sosit la Chișinău într-o vizită oficială de două zile.

Spicherul Igor Grosu a salutat prezența înaltului oficial din România în Parlamentul R. Moldova și a apreciat susținerea de care se bucură republica noastră din partea României.

În acest sens, Igor Grosu a menționat că autoritățile de la Chișinău și de la București sunt în plin proces de a avansa pe domenii importante de infrastructură, precum ar fi cooperarea energetică prin realizarea proiectului ce prevede construcția liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 400 kV Suceava-Bălți. De asemenea, se preconizează construirea altor patru poduri rutiere peste Prut.

Cei doi președinți au discutat și despre posibilitățile de extindere a cooperării în domeniul economic și cel investițional. Șeful Legislativului de la Chișinău a remarcat că România continuă să fie cel mai important partener comercial al R. Moldova. Totodată, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru organizarea celui de-al doilea Forum Economic sub auspiciul Casei Regale a României, care a întrunit peste 300 de companii străine.

„Sperăm că în urma unor asemenea evenimente comune, reușim să încurajăm cât mai mulți investitori străini să vină în R. Moldova”, a menționat șeful legislativului, Igor Grosu.

În cadrul întrevederii, demnitarii au vorbit și despre parcursul european al R. Moldova, Igor Grosu subliniind că experiența României în procesul de aderare la UE este valoroasă pentru noi, la fel de important fiind și suportul oferit de colegii parlamentari români în promovarea R. Moldova, precum și expertiza privind aproximarea legislației naționale la cadrul normativ european.

Vizita la Parlament a oficialilor români, în prima zi de primăvară, a fost marcată într-un mod inedit. Astfel, micuții de la Centrul de Plasament „Concordia” din localitatea Coșnița au oferit în dar demnitarilor mărțișoare, simboluri ale primăverii, renașterii și speranței.

Menționăm că, în perioada 1 - 2 martie, președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, se află într-o vizită la Chișinău, fiind însoțit de eurodeputații Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan, precum și de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md