07:53:20 17.06.2024
Stiri

VIDEO // Experții de la PROIMOBIL prezintă cele mai NOI prognoze de pe piața imobiliară, dar și OFERTELE avantajoase pentru cei care vor să-și procure o casă

Actualitate 30.05.2024 11:49 Vizualizări3256 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Experții de la PROIMOBIL prezintă cele mai NOI prognoze de pe piața imobiliară, dar și OFERTELE avantajoase pentru cei care vor să-și procure o casă


Apartamentele din blocurile nou construite în R. Moldova sunt în topul preferințelor cumpărătorilor, afirmă experții imobiliari. Totuși, oferta rămâne a fi mică, iar prețurile nu mai cresc, ci de câteva luni rămân stabile.

„Avem o cerere foarte mare pentru blocurile noi. Din păcate avem o situație când apartamentele deja finalizate, unele chiar cu reparație, undeva au atins un apogeu. Mulți clienți reușesc să le procure chiar cu ipoteca, dar tot mai greu. Dacă ne referim la ritmul care a fost prezent ultimul an de creștere a prețurilor, ultimele 2-3 luni, putem spune că deja prețurile nu mai cresc, avem o stabilizare a lor. Am avut o creștere de 25 la sută din septembrie anul trecut, practic în 7-8 luni avem așa o creștere, a fost destul de rapidă”, a declarat directorul Proimobil,Vlad Musteață.

Din cauza prețurilor supraapreciate, cumpărătorii optează pentru apartamente la etapa de construcție.

„Cumpărătorii tind spre a cumpăra apartamente la etapa de construcție, unde prețurile sunt mai avantajoase, în comparație cu cele date în exploatare”, a explicat Ana Novac, manager vânzări la Proimobil.

În acest context, Proimobil aduce soluții perfecte clienților săi, pentru a beneficia și de reducere la procurarea unui imobil.

„În sectorul Ciocana și Botanica au apărut două complexe noi la etapa de construcție, unde cumpărătorii au putut beneficia de un discount și au putut cumpăra apartamente la prețuri destul de bune, în comparație cu cele care sunt la moment pe piață”, a menționat Ana Novac.

Conform specialiștilor în domeniu, prețurile la imobiliare se vor stabiliza curând.

„Urmează o stabilizare a prețurilor pentru minimum 6 luni. Rata dobânzii încă nu a scăzut, respectiv cumpărătorii foarte greu pot face față și procura aceste apartamente la prețurile de astăzi”, a punctat Vlad Musteață.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 708 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md