06:40:48 24.05.2024
Stiri

VIDEO // ​,,Experiment uman în masă”. Cum arată orașul futurist construit la poalele muntelui Fuji. Acesta își așteaptă primii locuitori

Actualitate 20.03.2024 08:30 Vizualizări1886 Autor: Ziarul National
VIDEO // ​,,Experiment uman în masă”. Cum arată orașul futurist construit la poalele muntelui Fuji. Acesta își așteaptă primii locuitori


Planurile ambițioase de a construi un oraș utopic și durabil la poalele unui vulcan activ japonez sunt pe cale să fie finalizate.

Anunțat pentru prima dată în 2021, Toyota a muncit din greu la construcția orașului său Woven City, la doar câțiva kilometri de Muntele Fuji, pe insula Honshū, iar primii dintre cei 2.000 de locuitori preconizați ar trebui să se mute aici înainte de sfârșitul anului.

Vestea finalizării iminente a proiectului vine nu la mult timp după ce au fost împărtășite fotografii cu progresele înregistrate în proiectul mastodontului "oraș oglindă" The Line din Arabia Saudită, deși acestea nu sunt deloc singurele megaorașe aflate în prezent în construcție în întreaga lume.

Promovat ca un „experiment uman în masă”, Woven City va oferi Toyota un „laborator viu” pentru a testa prototipuri ale vehiculelor lor electrice, pe bază de energie regenerabilă și eficiente, denumite „E-palettes”.

Producătorul japonez de mașini se așteaptă să adune date din circulația acestor mașini fără șofer, care vor fi ghidate de senzori amplasați în semafoare, clădiri și drumuri.

Acest lucru îi va ajuta să înțeleagă mai bine modelele atât ale traficului auto, cât și al celui pietonal.

De asemenea, se așteaptă ca Woven City să aibă ,,case inteligente" care să funcționeze aproape în întregime cu hidrogen, reducând emisiile, astfel încât locuința futuristă, cu prețul său uriaș de 7,8 miliarde de lire sterline, să fie cât mai sustenabilă și mai ecologică posibil.

Akio Toyoda, președintele Toyota, a declarat: ,,Construirea unui oraș complet de la zero, chiar și la o scară mică ca aceasta, reprezintă o oportunitate unică de a dezvolta tehnologii viitoare, inclusiv un sistem de operare digital pentru infrastructura orașului.

„Având în vedere că oamenii, clădirile și vehiculele sunt conectate și comunică între ele prin intermediul datelor și al senzorilor, vom putea testa tehnologia inteligenței artificiale conectate atât în domeniul virtual, cât și în cel fizic, maximizându-i potențialul“.

Pe lângă această tehnologie de ultimă oră, majoritatea clădirilor din oraș vor fi construite în stil tradițional japonez, din lemn. Chiar și aceste tehnici meșteșugărești vor fi însă executate de roboți special programați pentru a efectua muncile grele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md