17:13:46 18.05.2024
Stiri

VIDEO // Cum arată „cel mai greu om din lume” după ce a slăbit 250 de kilograme

Știri 25.02.2018 11:30 Vizualizări2394 Autor: Ziarul National


VIDEO // Cum arată „cel mai greu om din lume” după ce a slăbit 250 de kilograme sursa: google.ro

Juan Pedro Franco petrece tot mai puţin timp imobilizat în pat. Cu ajutorul unui dispozitiv special care îl ajută să îşi susţină greutatea, acest mexican, care a deţinut titlul de „cel mai greu om din lume”, a început să se deplaseze cu paşi mici şi speră să poată să meargă singur în viitorul apropiat, informează Agerpres.

În vârstă de 33 de ani, acest bărbat originar din statul Aguascalientes din centrul ţării, cântărea 595 de kilograme în octombrie 2016. Acea greutate, care rezulta dintr-o alimentaţie inadecvată şi o funcţionare deficitară a tiroidei, i-a adus recordul Guinness la categoria „cel mai greu om din lume”.

Suferind de hipotiroidie, hipertensiune arterială, diabet şi obstrucţie pulmonară severă, Juan Pedro Franco a decis să îşi ia destinul în mâini şi a apelat la ajutorul lui Jose Antonio Castaneda, un chirurg specializat în tratamente contra obezităţii.

250 de kilograme mai puţin

În noiembrie 2016, Juan Pedro s-a mutat cu mama lui din Aguascalientes la Guadalajara, în vestul Mexicului, unde se află Gastric Bypass Mexico, clinica medicului Castaneda, pentru a fi mai aproape de echipa de experţi.

Prima etapă a constat în respectarea unui regim mediteranean „foarte sever”.

În mai 2017, Juan Pedro Franco a intrat în sala de operaţie pentru prima dată, pentru a i se fixa un manşon gastric, iar după şase luni a făcut şi un bypass. Aceste două operaţii au ca scop reducerea taliei stomacului.

Scăderea capacităţii sale de a mânca era singura metodă pentru a-l face să slăbească, întrucât arderea caloriilor nu era suficientă.

După a doua operaţie, greutatea lui a scăzut la 366 de kilograme. Medicii mexicani speră că peste un an şi jumătate, pacientul lor va avea o greutate de aproximativ 100 de kilograme.

„A pierdut aproximativ 250 de kilograme de când tratamentul a început”, a precizat medicul Castaneda.

Juan Pedro are un ten foarte alb, din cauza absenţei expunerii la soare. El ţese eşarfe şi prepară „alegrias”, un desert tradiţional mexican bazat pe amarant şi miere.

„Sunt foarte fericit pentru că totul merge bine”, a declarat el din patul în jurul căruia a fost instalată o structură din metal, ce îi permite să se ridice şi să facă exerciţii fizice, graţie unor scripeţi hidraulici fixaţi în tavan.

„În fiecare zi, face mai multe exerciţii fizice, încearcă să se ridice, are o atitudine pozitivă”, a declarat medicul său.

VIDEO

Însă visul acestui pacient, căruia îi place să cânte, inclusiv la chitară, este să meargă din nou.

Specialiştii de la clinică îl avertizează însă că totul „va depinde de evoluţia tratamentului limfedemelor din picioarele sale” (acumulare anormală de lichid prin obstrucţia sistemului limfatic).

În timpul ultimei intervenţii chirurgicale, stomacul său a fost redus la jumătate şi acest organ a primit o formă orizontală, pentru a-şi reduce capacitatea gastrică.

În paralel, o divizie intestinală a fost realizată, pentru ca procesul de absorbţie să fie selectiv, adică doar o parte din intestin să absoarbă nutrimente.

Două luni după această ultimă intervenţie chirurgicală, pacientul - care rămâne conectat la un tub de oxigen - pierduse deja 22 de kilograme, potrivit clinicii mexicane.

Pentru echipa medicală interdisciplinară care îl monitorizează, Juan Pedro Franco rămâne „un pacient complex şi cu risc ridicat, până la dispariţia obezităţii sale extreme”.

„Încercăm să salvăm o viaţă şi vom rămâne vigilenţi până când el va fi în afara oricărui pericol”, au subliniat medicii mexicani.

Potrivit studiilor realizate de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), 58% dintre locuitorii din America Latină şi din insulele din Marea Caraibilor sunt supraponderali.

Mexic, Bahamas şi Chile sunt ţările cu cele mai mari probleme din acest punct de vedere.

În mai 2014, un alt mexican, Manuel Uribe, suferind de obezitate extremă, a murit. În 2007, el fusese înscris în Cartea Recordurilor Guinness la categoria „cel mai greu om din lume”, cu o greutate de 597 de kilograme.


Stiri relevante
22.10.2015 13:40 1817 FOTO // Un record... RELAXANT
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md