07:13:13 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Bașcana Găgăuziei a mers la Moscova pentru a reclama „presiuni” din partea Chișinăului și a cere AJUTOR din partea Rusiei. Doina Gherman: „Ea iubește DICTATURA și teroarea, pe care vrea, cu șeful ei Șor, să le aducă și în R. Moldova”

Actualitate 01.03.2024 18:05 Vizualizări1824 Autor: Ziarul National
VIDEO // Bașcana Găgăuziei a mers la Moscova pentru a reclama „presiuni” din partea Chișinăului și a cere AJUTOR din partea Rusiei. Doina Gherman: „Ea iubește DICTATURA și teroarea, pe care vrea, cu șeful ei Șor, să le aducă și în R. Moldova”


Başcana Găgăuziei, Evghenia Guţul, a reclamat astăzi la Moscova, în cadrul unei întrevederi cu președinta Consiliului Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko, presiuni din partea Chișinăului. În acest sens, apropiata lui Ilan Șor a solicitat ajutorul Rusiei.

Vizita Evheniei Guțul la Moscova are loc la doar două zile de la așa-zisul „congres al aleșilor locali din Transnistria”, care a solicitat „protecția” Rusiei împotriva „presiunilor” Chișinăului.

Matvienko a criticat dur autoritățile de la Chișinău pentru „rusofobia” de care ar da dovadă, iar Evghenia Guțul dădea aprobator din cap.

„Dacă este gata conducerea Găgăuziei să colaborăm, noi vom acorda tot sprijinul necesar pentru a ne întări şi lărgi legăturile şi nimeni nu poate să ne interzică asta”, a declarat Valentina Matvienko.

De partea cealaltă, Guțul a spus că drepturile găgăuzilor ar fi încălcate de guvernarea centrală de la Chișinău.

„Drepturile găgăuzilor sunt încălcate de autorităţile centrale, se întrec deja toate limitele. Noi am avut relaţii de prietenie cu Rusia ani la rând, vrem să avem aceste relaţii şi pe viitor, vrem să avem sprijinul Federaţiei Ruse”, a menționat Guţul.

Vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman, a criticat această vizită la Moscova, care a avut loc chiar în ziua în care a fost înmormântat opozantul rus Alexei Navalnîi.

„În timp ce Navalnîi e înmormântat după ce a fost ucis de regimul lui Putin și nici nu îi era dat mamei sale sa-l îngroape, așa cum este creștinește, în timp ce miliția rusă arestează tineri care depun flori, în timp ce preoții de acolo care oficiază slujbe sunt puși la pușcărie, membra grupării criminale, Guțul, se duce în Rusia să se închine. Ea, de fapt, nu Rusia o iubește, căci ar fi fost oripilată de uciderea unui rus - Navalnîi și de terorizarea multor ruși care își apără drepturile umane. Ea iubește dictatura și teroarea pe care vrea, cu șeful ei Șor, să le aducă și în R. Moldova”, a scris Doina Gherman pe o rețea de socializare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md