12:32:45 04.07.2022
Stiri

VIDEO // Ambasadorul SUA la Chișinău crede că PSRM s-a aliat cu „forțele oligarhice” și s-a supus unei „influențe MALIGNE din străinătate” pentru a se menține „cu orice preț la putere”, în pofida semnalului dat de cetățeni în noiembrie 2020

Actualitate 18.05.2021 13:09 Vizualizări2521 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ambasadorul SUA la Chișinău crede că PSRM s-a aliat cu „forțele oligarhice” și s-a supus unei „influențe MALIGNE din străinătate” pentru a se menține „cu orice preț la putere”, în pofida semnalului dat de cetățeni în noiembrie 2020


În luna iulie curent, cetățenii R. Moldova sunt așteptați la urne, iar Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan le recomandă moldovenilor să-i aleagă pe cei care le vor reprezenta interesele în Parlament.

„Nu pentru a reprezenta interesele unei oarecare persoane, ale unui partid sau chiar ale unei țări străine, ci pe ale dumneavoastră”, este îndemnul lansat astăzi de diplomatul american în cadrul unui discurs adresat studenților Facultății Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative de la Universitatea de Stat din Moldova.

Ambasadorul SUA le-a mai recomandat cetățenilor R. Moldova să solicite de la guvern să-și îndeplinească promisiunile, să dezrădăcineze corupția și să creeze condiții ca legea să fie aplicată în mod egal pentru toți cetățenii.

„În noimebrie anul trecut, un număr record de moldoveni au votat pentru alegerea primei femei-președinte al republicii și au cerut o guvernare mai responsabilă. Dar aceste apeluri au fost întâmpinate cu cinism și dorința de a sacrifica totul, de a face parteneriat cu forțele oligarhice, de a se supune influenței maligne din străinătate și chiar de a face amenințări la adresa independenței instituțiilor democratice din R. Moldova. Toate astea pentru a păstra puterea politică cu orice preț. Din fericire, acele încercări au eșuat, dar rezultatul nu a fost întotdeauna asigurat. Democrația este fragilă și necesită o vigilență constantă pentru a fi păstrată”, a declarat Ambasadorul Dereck J. Hogan, cu referire la ultimele evenimente politice de la Chișinău.

Diplomatul și-a exprimat speranța că scrutinul parlamentar va fi unul corect și transparent, astfel încât rezultatul alegerilor să reflecte voința reală a cetățenilor R. Moldova.

Diplomatul american a dat asigurări că SUA va fi alături de cetățenii R. Moldova în ceea ce privește sprijinirea și apărarea democrației, dar a punctat că de cetățenii moldoveni depinde ca acest stat să rămână suveran, independent, cu Transnistria „parte sub controlul administrativ al Guvernului de la Chișinău” și care să prospere.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md