20:57:05 28.11.2020
 
Stiri

Victor Chirilă // Dieta mixtă, echilibrată și depolitizată a diplomației moldovenești

Politică 12.02.2020 12:01 Vizualizări1405 Autor: Ziarul National
Victor Chirilă // Dieta mixtă, echilibrată și depolitizată a diplomației moldovenești


Ieri, 11 februarie, la Chișinău a avut loc Colegiul lărgit al Ministerului de Externe, la care au venit trei crai de la răsărit, mai bine zis unul în trei ipostaze: Dodon, Chicu și Ciocoi, cavaleri ai ordinului turism fără frontiere, de la Lisabona până la Vladivostok.

Toți trei au venit la Colegiul MAE să diagnosticheze starea politicii noastre externe. Au făcut-o pe rând, în linie ierarhică, pipăind atent pulsul diplomației moldovenești. Verdictul dat de Dodon a fost unanim acceptat: diplomația noastră suferă de anemie gravă, stare de slăbiciune și somnolență cauzată de scăderea globulelor roșii din circuitul diplomatic.

În opinia lui Dodon și Ciocoi, de vină ar fi unionismul, consumul excesiv de geopolitică și politizarea diplomației. La rândul său, Chicu a declarat că, de fapt, anemia ambasadorilor este cauzată de consumul excesiv de varză de Bruxelles și de Washington și, prin urmare, diplomația noastră ar avea nevoie de o dieta mixtă, echilibrată și depolitizată, care să ridice pulsul ei la nivelul cuvenit, de la Lisabona la Vladivostok.

CITIȚI și Președintele Dodon, NEMULȚUMIT de activitatea ambasadorilor R. Moldova: Le cere să nu facă „geopolitică”. „Ambasadorul primește salariu pentru a da rezultate, nu pentru a fi la odihnă în afara țării”

Lui Dodon i-a plăcut mult propunerea lui Chicu, însă a ținut să remarce că nu putem exclude de tot varza de Bruxelles și de Washington din dieta diplomaților, căci am putea rămâne și fără diplomați, nu doar fără cetățeni...

Ciocoi și ambasadorii prezenți la ședință au încuviințat, răsuflând ușurați, observația plină de înțelepciune făcută de Dodon. Minte, minte luminată, au murmurat ambasadorii..., iar unul dintre ei, chiar a avut curajul să remarce că fără varză proaspăta de Bruxelles, e „полный.... капец”...

Însuflețit de clarviziunea lui Dodon, Ciocoi, sustinut de Chicu, a propus ca dieta diplomaților să fie echilibrată cu varză murată în putină de la Moscova, roșii din Turcia culese de Erdogan, paprică ungurească de la Viktor Orban, tușonka de la Condtrița și, desigur, căpșune de la Sadova...

Deși i se întorceau mațele pe dos la auzul unei astfel de diete, Dodon a încuviințat-o, eliminând din lista propusă doar tușonka de la Condrița, preparată de soția lui exclusiv pentru corpul diplomatic străin și jurnaliști locali.

Dodon, totuși, i-a întrebat pe Ciocoi și Chicu dacă nu cumva ei deja consumă o astfel de dietă mixtă, echilibrată și depolitizată, pentru că în ultimul timp prea des dau cu oiștea în gard...

Întrebarea lui Dodon a rămas fără răspuns....

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Bravo dle Chirilă ! 12.02.2020 13:09

”...dieta diplomaților să fie echilibrată cu varză murată în putină de la Moscova, roșii din Turcia culese de Erdogan, paprică ungurească de la Viktor Orban, tușonka de la Condtrița și, desigur, căpșune de la Sadova...” !

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

20.11.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // (Auto)amăgire, suspi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md