19:07:44 24.09.2023
Stiri

Valeriu Streleţ: „Niciun deputat PLDM NU va vota pentru candidatura lui Plahontniuc la funcţia de premier”

Politică 19.12.2015 12:23 Vizualizări3492 Autor: Ziarul National
Valeriu Streleţ: „Niciun deputat PLDM NU va vota pentru candidatura lui Plahontniuc la funcţia de premier”


Liderul interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Valeriu Streleţ, a declarat că, în cadrul unei şedinţe la partid, fiecare dintre cei 18 deputaţi liberal-democraţi au spus că este exclus să voteze pentru candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcţia de premier.

Valeriu Streleţ a declarat în cadrul emisiunii „Vineri”, de la RTR, că înţelegerea între partidele care negociază formarea unei coaliţii majoritare era să nu propună niciun candidat la funcţia de premier şefului statului până nu există un consens între fracţiuni.

Cu toate acestea, democraţii au mers la preşedintele Nicolae Timofti şi au făcut „presiuni” pentru ca acesta să-l nominalizeze pe Plahotniuc, apoi a apărut interviul lui Marian Lupu în care acesta l-a atacat pe preşedinte şi pe Ion Sturza.

Asta, deşi, spune Streleţ, liberal-democraţii nu au discutat niciodată despre un candidat la funcţia de premier cu Nicolae Timofti, „întrucât stăm pe loc şi nu ne putem înţelege cine are dreptul să propună premierul”.

Tot fostul premier a dezvăluit ce s-a discutat la videoconferinţa de săptămâna aceasta cu oficialii europeni de la care a pornit scandalul între democraţi şi europarlamentarul român Andi Cristea. Potrivit lui Streleţ, la acea videoconferinţă a participat colegul său, Vadim Pistrinciuc, care i-a povestit că Andi Cristea, din aceeaşi familie politică europeană cu democraţii moldoveni, le-a reproşat faptul că au demis un guvern, împreună cu comuniştii şi socialiştii, şi au promis altul în două săptămâni, lucru care nu s-a întâmplat, şi că acum au ajuns să facă presiuni asupra preşedintelui Timofti.

În altă ordine de idei, întrebat de ce PLDM a decis să participe la negocieri, Streleţ a spus că partidul a avut de ales între a fi o opoziţie care să critice mereu şi între a „lecui” sistemul din interior, mai ales că îi ştie bolile".

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md