06:16:21 17.06.2024
Stiri

UTIL // Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Actualitate 23.05.2024 07:59 Vizualizări1500 Autor: Ziarul National
UTIL // Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent Shutterstock


Ochelarii de soare nu ar trebui să fie doar un accesoriu pentru completarea unei ținute, ci, mai ales, o manieră de a-ți proteja ochii de efectele nocive ale soarelui.

Un oftalmolog de renume mondial a oferit câteva sfaturi pentru alegerea și purtarea ochelarilor de soare, după ce un tiktoker a împărtășit o poveste despre achiziționarea unor ochelari ieftini care nu protejează împotriva razelor UV dăunătoare.

„Pentru că am decis să-mi cumpăr niște ochelari la modă, pentru care am dat 5 dolari, acum plătesc prețul suprem”, a spus Courtney, o tânără cu cont pe TikTok, despre „aventura” ei neplăcută.

Aceasta susține că a fost diagnosticată cu pinguecula, o afecțiune oftalmologică care nu creează probleme grave, dar care înseamnă apariția unor excrescențe galbene pe partea albă a ochiului. Deși afecțiunea nu e gravă, simptomele pot fi inconfortabile.

Fata a recunoscut că nu doar ochelarii au cauzat problemele, admițând că înainte nu-și proteja ochii pentru că nu voia să-și strice machiajul. Cu toate acestea, medicul ei s-a arătat „îngrozit” când i-a arătat ce purtase. „Mi-a zis: Ai niște ochelari de nimic și acum ți-au stricat ochii”.

Dr. Brian Boxer Wachler, fondatorul unui institut oftalmologic în Beverly Hills, a declarat pentru New York Post că-i sfătuiește pe oameni să nu se uite neapărat la preț, ci să fie atenți ca ochelarii să aibă o etichetă pe care să scrie „absorbție UV de până la 400nm", ceea ce înseamnă că ochelarii blochează cel puțin 99% din razele UV. Medicul a spus că a găsit, de-a lungul timpului, lentile cu „aproape zero protecție UV, deși erau colorate".

„Acești ochelari de soare i-ar putea păcăli pe oameni, întrucât le-ar da un fals sentiment de siguranță că ar fi protejați, când, de fapt, nu sunt și, de fapt, ar putea suferi daune la ochi".

Medicul spune că ochelarii de soare adecvați ar trebui purtați tot timpul anului în exterior, chiar și în zilele înnorate, întrucât razele UV pătrund prin nori.

Înroșirea ochilor sau petele galbene care nu dispar după un somn odihnitor ar putea fi semne ale unei deteriorări permanente cauzate de soare, spune Boxer Wachler. Adulții ar trebui să facă un examen oftalmologic în fiecare an, transmite Digi World.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 682 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md