UTIL // Cum REPARI icrele tăiate


Multe gospodine evită să prepare salată de icre în casă de teamă că aceasta s-ar putea tăia. Într-adevăr, icrele sunt mai pretențioase şi mai greu de făcut, dar nu poți compara gustul celor făcute în casă cu cele din comerț. Chiar dacă se întâmplă uneori să se taie icrele, nu dispera şi nici nu arunca compoziția tăiată la gunoi, pentru că se poate repara.
În bucătărie, există o soluție pentru orice, chiar şi pentru icrele tăiate! Află cum!
Înainte de orice, icrele trebuie ținute la temperatura camerei cam 20 -30 minute pentru a reduce diferența de temperatură dintre ulei şi icre! Dacă icrele sunt prea apoase, trebuie puse într-un tifon sau strecurătoare pentru a se elimina surplusul de apă. Apoi, trebuie să ştii că icrele se bat mai uşor cu mixerul şi este şi mai puțin obositor.
La început, primele 2-3 minute, icrele se bat doar cu zeamă de lămâie şi abia apoi se adaugă uleiul. Dar dacă se întâmplă că acestea să se taie, uite cum le poți repara:
O metodă este să o luați de la capăt cu o porție nouă – dar mai mică – de icre, în care să înglobați pe rând şi icrele tăiate.
O altă metodă presupune frecarea unui gălbenuş fiert până se face pastă. Mare atenție, nu trebuie să pui niciun pic de ulei în ou! Când şi-a schimbat consistența, se adaugă icrele tăiate treptat, amestecând continuu.
Puneți o lingură din icrele tăiate în alt vas. Turnați câteva picături de apă fierbinte şi frecați mereu până se leagă. Apoi încorporați şi restul.
În caz de nevoie, gospodinele mai apelează la o metodă: fierbeți o lingură de griş. Când acesta s-a răcit, adăugați icrele treptat peste el şi frecați până se leagă la loc.
Şi dacă nu mai ai alte icre: pune icrele tăiate în strecurătoare sau în tifon şi încearcă să scurgi într-un castron surplusul de ulei prin presare. Apoi pune peste icrele scurse câteva picături de zeamă de lămâie şi amestecă. S-ar putea să le recuperezi, scrie suntgospodina.com.
Sursa: realitatea.net













































































