06:42:37 17.06.2024
Stiri

UTIL // Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Actualitate 20.05.2024 12:43 Vizualizări1086 Autor: Ziarul National
UTIL // Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim Shutterstock


De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Unii spun că o schimbă după fiecare purtare, alții, însă, nu au nicio problemă în a se îmbrăca mai multe nopți la rând cu aceleași haine.

Potrivit lui Leanne Stapf, directoarea unei companii de curățenie, hainele cu care dormiți sau lenjeria purtată noaptea ar trebui să aterizeze în mașina de spălat după o singură purtare.

„Mulți oameni presupun că pijamalele nu se murdăresc deoarece nu sunt purtate afară și le îmbracă doar atunci când dorm. Cu toate acestea, nu este cazul. Pe lângă acumularea de transpirație peste noapte, pielea noastră se regenerează și exfoliază constant. Celulele moarte, împreună cu germenii acumulați din activitățile zilnice, se transferă pe pijamale”, a spus ea.

Situația prezentată de ea este valabilă mai ales pentru persoanele care au o zi plină de activități și nu fac duș înainte de culcare, scrie wellandgood.com.

Melissa Maker, care se ocupă de blogul Clean My Space, susține că articolele vestimentare care intră în contact direct cu pielea nu trebuie purtate mai mult de o dată. Regula este cu atât mai importantă când vine vorba de lenjeria intimă. „Dacă dormi fără lenjerie intimă sau doar în lenjerie, atunci ar trebui schimbată după fiecare purtare”. Dacă, însă, ai pantaloni peste lenjerie, îi poți folosi mai multe nopți la rând fără probleme.

Fiecare stil de viață ar trebui să dicteze însă cât de des ne spălăm și schimbăm pijamalele. În cazul respectării unei igiene corespunzătoare, pijamalele pot fi purtate câteva zile la rând. Cu alte cuvinte, dacă intră în contact direct cu pielea proaspăt spălată și nu se udă noaptea din cauza transpirației.

Persoanelor care se încălzesc excesiv pe parcursul somnului li se recomandă să poarte un set proaspăt de pijamale în fiecare seară.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 686 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md