07:50:23 19.06.2024
Stiri

Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Științe Juridice din România vor dezvolta proiecte comune de cercetare la nivel NAȚIONAL și internațional

Actualitate 22.05.2024 18:00 Vizualizări521 Autor: ZiarulNational
Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Științe Juridice din România vor dezvolta proiecte comune de cercetare la nivel NAȚIONAL și internațional


Promovarea, sprijinirea și protejarea științelor, a cercetării științifice, a învățământului superior și a culturii, sunt obiectivele comune pentru Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Academia de Științe Juridice din România (AȘJR). În acest sens, rectorul USM, Igor Șarov și președintele AȘJR, Bogdan Liviu Ciucă, au semnat astăzi, 22 mai, un acord de cooperare, cu scopul de a dezvolta proiecte comune de cercetare la nivel național și internațional și promovarea principiilor fundamentale ale statului de drept și ale democrației.

Documentul prevede dezvoltarea unei colaborări durabile și de încredere în organizarea de manifestări științifice, simpozioane, conferințe naționale și internaționale pe subiecte juridice generale; promovarea afirmării profesiilor juridice și colaborarea între facultățile de drept; schimbul de experiențe și alte activități stabilite prin hotărâri comune.

În cadrul întâlnirii, președintele AȘJR, Bogdan Liviu Ciucă i-a înmânat lui Șarov Medalia de Merit a Academiei de Științe Juridice din România, pentru contribuția fundamentală adusă dezvoltării și promovării științelor în spațiul european.

Acest parteneriat marchează un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre R. Moldova și România, la promovarea valorilor europene și la progresul științei și al culturii în ambele state, ai remarcat Igor Șarov și Bogdan Liviu Ciucă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md