22:15:16 21.08.2019
 
Stiri

FOTO // Unioniștii, OMAGIU pentru Gigore Vieru: „De zece ani suntem mai săraci”

Social 18.01.2019 15:38 Vizualizări1105 Autor: Ziarul National
FOTO // Unioniștii, OMAGIU pentru Gigore Vieru: „De zece ani suntem mai săraci”

Zeci de tineri unioniști din cadrul Asociației „UNIREA-ODIP” au adus astăzi, când se împlinesc 10 ani de la trecerea în eternitate a lui Grigore Vieru, un omagiu marelui poet al neamului românesc.

Tinerii au depus flori la mormântul poetului de la Cimitirul Central din capitală și au ținut un minut de reculegere în memoria acestuia.„De 10 ani suntem mai săraci, de 10 ani suntem fără Grigore Vieru. Acest mare poet al neamului românesc, prin modestia și simplitatea sa, a promovat cele mai frumoase valori ale neamului nostru – iubirea față de mamă, față de limba română și neamul românesc. Îl vom comemora aici în fiecare an, pentru că opera poetului nu trebuie uitată niciodată”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele „UNIREA – ODIP”, citat de un comunicat de presă al asociației.

Prezent la eveniment, președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a declarat că Grigore Vieru a luptat pentru reîntregirea celor două maluri de Prut.

„Nu uităm de Grigore Vieru, care s-a dus prematur dintre noi, dar poezia sa, munca sa, efortul său de unitate națională este viu. Dureros, dar este voia Domnului la toate. Pe Grigore Vieru trebuie să-l ținem minte. El ne va fi stea călăuzitoare, Luceafărul”, a declarat Chirtoacă.Și reprezentanții Blocului Unității Naționale (BUN), însoțiți de deputatul de la București, Constantin Codreanu, au mers astăzi pe Aleea Clasicilor din centrul Chișinăului, la bustul lui Grigore Vieru.

„La 10 ani de la tragicul accident prin care națiunea română a rămas fără Vieru, am adus un omagiu luptătorului pentru reîntregire la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din Chișinău. Am cântat melodii scrise pe versurile poetului, am recitat poezii și ne-am recules cu dorul față de Grigore Vieru”, susține Ion Leașcenco, reședintele BUN.Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, în satul Pererâta, fostul judeţ Hotin, în familia de plugari români a lui Pavel şi Eudochia Vieru. La sfârşitul anilor 80, Grigore Vieru se afla în prima linie a Mişcării de Eliberare Naţională din Basarabia, textele sale (inclusiv cântecele pe versurile sale) având un mare rol în deşteptarea conştiinţei naţionale a românilor din Basarabia.

Pe 18 ianuarie 2009, poetul Grigore Vieru s-a stins din viață, în urma unui tragic accident rutier.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md