19:11:10 21.07.2024
Stiri

Ungaria, obligată de Curtea de Justiție a UE să plătească o amendă de 200 de milioane de euro din cauza politicii sale privind migranții. Reacția lui Orban

Actualitate 14.06.2024 08:59 Vizualizări1154 Autor: Ziarul National
Ungaria, obligată de Curtea de Justiție a UE să plătească o amendă de 200 de milioane de euro din cauza politicii sale privind migranții. Reacția lui Orban


Instanța supremă a Uniunii Europene a decis că Ungaria trebuie să plătească o amendă de 200 de milioane de euro pentru că nu și-a modificat politica de gestionare a migranților și a solicitanților de azil la frontieră, relatează Reuters.

Curtea Europeană de Justiție precizează, în verdictul său, că Ungaria nu a luat măsuri „pentru a se conforma hotărârii din 2020 în ceea ce privește dreptul solicitanților de protecție internațională de a rămâne în Ungaria până la luarea unei decizii finale cu privire la recursul lor împotriva respingerii cererii lor și la îndepărtarea resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală”, transmite Libertatea.

Executivul ungar a susținut că hotărârea din 2020 a fost una discutabilă, pentru că a închis deja așa-numitele „zone de tranzit” și a înăsprit normele pentru a interzice accesul viitorilor solicitanți de azil.

Potrivit legislației actuale, oamenii pot depune cereri de azil doar în afara granițelor Ungariei, la ambasadele sale din Serbia sau Ucraina, țări vecine. Cei care încearcă să treacă granița sunt în mod obișnuit împinși înapoi.

Într-o postare pe Facebook, prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a catalogat decizia instanței europene ca fiind una „scandaloasă și inacceptabilă”.

„Nu vom permite șantajul financiar al birocraților de la Bruxelles! Vom proteja granițele și vom proteja poporul maghiar!”, a afirmat liderul de la Budapesta. Orban a intrat adesea în conflict cu Comisia Europeană în diferite chestiuni – de la independența sistemului judiciar ungar la trimiterea de arme în Ucraina. În 2021, el a promis că „va menține regimul existent (în privința solicitanților de azil) chiar dacă instanța europeană ne va ordona să îl schimbăm”.

În 2022, Comisia Europeană a depus o a doua cerere în instanță, afirmând că Ungaria nu a luat toate măsurile necesare pentru a se conforma hotărârii pronunțate în 2020.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md