10:45:34 18.05.2024
Stiri

Unde să NU-ți încarci NICIODATĂ telefonul! Ce riști?

Actualitate 18.04.2024 19:33 Vizualizări1224 Autor: ZiarulNational
Unde să NU-ți încarci NICIODATĂ telefonul! Ce riști?


Un expert în securitate i-a avertizat pe turiști să nu-și încarce telefoanele mobile în aeroport.

După multe ore de verificat indicații, de văzut unde trebuie să mergeți odată ce ați aterizat la escală, bateria smartphone-ului se pot epuiza destul de repede.

Și, mai ales că în zilele noastre, cum mulți turiști au cărțile de îmbarcare pe telefon, este destul de obișnuit ca mulți să-și încarce telefoanele în aeroport.

Cu toate acestea, deși aceste stații de încărcare întâlnite acum în aproape toate aeroporturile pot părea convenabile, un expert în securitate ne avertizează că nu sunt atât de sigure.

Anul trecut, Biroul Federal de Investigații american (FBI) a emis un avertisment împotriva utilizării stațiilor publice de încărcare a telefoanelor, inclusiv a celor din aeroporturi.

„Evitați să folosiți stațiile de încărcare gratuită din aeroporturi, hoteluri sau centre comerciale”, se arată într-un avertisment de pe site-ul FBI.

Jae Ro, de la producătorul de adaptoare de priză SIGNAL + POWER, a vorbit despre aceeași problemă. Deși aceste stații de încărcare sunt simple și ușor de utilizat, Jae avertizează că „confortul vine la pachet cu un risc de securitate uriaș”.

„Aceste porturi pot fi manipulate pentru a instala un software malițios (malware) pe dispozitiv”, a declarat el pentru MailOnline.

El a adăugat: „Acest malware rulează fără să fie detectat, furând informații sensibile, cum ar fi parolele și detaliile bancare”.

O tehnică folosită de hackeri implică un malware instalat prin intermediul unui port USB malițios care blochează dispozitivul sau chiar exportă datele personale și parola direct către infractor.

Sursa de alimentare și fluxul de date de pe smartphone-uri trec prin același cablu, permițând hackerilor să preia controlul asupra informațiilor dvs. personale.

„Odată infectat, telefonul tău devine vulnerabil nu doar în aeroport, ci oriunde îl iei cu tine”, a declarat Jae pentru MailOnline.

În plus, încărcarea telefonului mobil într-un aeroport poate duce la expunerea involuntară a datelor.

Și chiar dacă stația de încărcare nu a fost manipulată, dispozitivul dumneavoastră rămâne în pericol.

„Stațiile de încărcare pot transfera atât date, cât și energie”, a spus Jae. Chiar dacă telefoanele le cer utilizatorilor să aleagă între modurile „Doar încărcare” și „Transfer de fișiere”, această protecție este adesea ocolită în cazul stațiilor de încărcare.

Ca urmare, dispozitivul dumneavoastră ar putea fi vulnerabil la interceptarea sau exploatarea datelor. Aceste date furate pot fi utilizate ulterior pentru furtul de identitate sau vândute pe dark web.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md