09:50:47 14.11.2018
 
Stiri

Un stat UE pune ARMATA în ALERTĂ. Soldații au ordin să ACȚIONEZE

Știri 19.09.2015 09:33 Vizualizări2034 Autor: Ziarul National
Un stat UE pune ARMATA în ALERTĂ. Soldații au ordin să ACȚIONEZE gandul.info

Copleşită de valul de refugiaţi, 14.000 de oameni intrând în ţară în ultimele zile după ce Ungaria a închis graniţa, Croaţia a decis închiderea a şapte din cele opt puncte de frontieră de la graniţa cu Serbia şi a plasat armata în stare de alertă. „Croatia nu mai poate suporta povara refugiaţilor”, a declarat premierul croat Zoran Milanovic. La rândul său, ministrul de interne Ranko Ostojic a anunţat că e o chestiune de timp până până când autorităţile de la Zagreb vor închide cu totul traficul la frontieră.

Schimbare de abordare a Croaţiei în cazul crizei refugiaţilor. La două zile după ce a anunţat că îi va primi cu braţele deschise pe oamenii care caută o rută către Europa după ce Ungaria a închis froniera, autorităţile de la Zagreb iau şi ele în calcul închiderea totală a frontierei cu Serbia, după ce în doar 48 de ore 14.000 de refugiaţi au ajuns în Croaţia.

Premierul Zoran Milanovic a declarat că ţara sa nu poate accepta şi nici nu va mai accepta povara imigranţilor şi a recunoscut că autorităţile croate nu pot controla afluxul de migranţi. Milanovic a adăugat că a venit momentul ca ţara sa să abordeze altfel problema imigranţilor, ceea ce premierul croat a numit „Planul B” şi care presupune ca autorităţile de la Zagreb să nu mai înregistreze şi nici să nu mai ofere găzduire imigranţilor.

Totodată, Milanovic a avertizat Uniunea Europeană că ţara sa nu are de gând să devină un „hotspot”pentru migranţi.

Un "hotspot" este un centru de primire şi triere finanţat de Uniunea Europeană, creat în ţările de sosire pentru a înregistra şi identifica imigranţii. Trierea se face între persoanele care s-ar încadra în statutul de refugiat şi imigranţii economici ilegali, condamnaţi să se întoarcă în ţările de origine.

La rândul său, preşedintele croat, Kolinda Grabar Kitarovici, a cerut armatei să fie în stare de alertă şi să acţioneze dacă este nevoie să protejeze frontiera de imigranţi.

În acest moment, singurul punct de frontieră care a rămas deschis este cel situat la Bajakovo, pe drumul principal dintre Belgrad şi Zagreb.


Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Tache Bârcă 03.01.2016 20:22

Despre ce fel de "idealuri prioritare" vorbiţi, dle minstru în exerciţiu? Au nu cumva despre cele cu care guvernarea a băgat ţara în haos şi mizerie (valori, principii, criterii...)?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md