01:16:53 27.02.2020
 
Stiri

Un secretar de stat de la Externe și un consilier al bașcanului Vlah ar putea ajunge AMBADASORI la Bruxelles și Ankara. Cine ar putea conduce Ambasada R. Moldova la Paris?

Politică 15.10.2019 12:50 Vizualizări1102 Autor: Ziarul National
Un secretar de stat de la Externe și un consilier al bașcanului Vlah ar putea ajunge AMBADASORI la Bruxelles și Ankara. Cine ar putea conduce Ambasada R. Moldova la Paris?


Secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Morari, ar putea fi numită în funcția de Ambasador al R. Moldova la Bruxelles, iar consilierul bașcanului Irina Vlah, Dmitri Croitor - la Ankara.

Candidaturile acestora au fost propuse de ministrul de Externe și au primit astăzi acordul membrilor Comisiei parlamentare de politică externă și integrare europeană. Morari și Croitor au primit deja agrementul statelor în care ar urma să activeze.

De asemenea, în funcția de Ambasador al R. Moldova la Paris a fost propus Victor Chirilă, președintele Asociației de Politică Externă de la Chișinău, dar acesta nu s-a prezentat astăzi la ședința comisiei parlamentare, întrucât locuiește în Grecia. Chirilă ar urma să vină săptămâna viitoare la Chișinău pentru a răspunde la întrebările deputaților.

Menționăm că membrii Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană l-au întrebat pe Croitor dacă recunoaște rezultatele referendumului ilegal din Găgăuzia, din februarie 2014, prin care locuitorii din autonomie au fost întrebați dacă vor să adere la Uniunea Euroasiatică. Potrivit lui Croitor, decizia de a organiza plebiscitul a fost a legislativului local, iar locuitorii Găgăuziei „și-au spus opinia”. În opinia acestuia, referendumul, similar celui organizat în Crimeea înainte de anexarea acesteia la Rusia, nu ar încalca „politica generală a statului R. Moldova”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md