04:15:40 08.12.2023
Stiri

Un maior ucrainean acuzat de înaltă trădare a fost lichidat în Donbas. „Coreeanul” colabora cu rușii încă din 2014

Actualitate 17.08.2022 12:13 Vizualizări1031 Autor: Ziarul National
Un maior ucrainean acuzat de înaltă trădare a fost lichidat în Donbas. „Coreeanul” colabora cu rușii încă din 2014 Telegram


Un colaborator de rang înalt, șeful apărării antiaeriene al așa-numitului „corp 1 al armatei din RDP (Republica Donețk)”, Dmitri Tskhe, supranumit coreeanul, a fost ucis în Donbas.

Informația a fost confirmată pe rețeaua de socializare de un criminal de război rus, sabotorul Igor Girkin (Strelkov), colaborator la FSB.

„Unul dintre cei mai buni și mai ambițioși. În Slaviansk, a condus cel mai productiv grup mobil de apărare aeriană... După plecarea lui Groza, a comandat toate grupurile noastre MANPADS din Donețk", a spus Strelkov, citat de ziare.com.

Informațiile despre lichidarea coreeanului sunt puține. Se știe că acest lucru s-a întâmplat pe 12 august, ca urmare a unei lovituri țintite a Forțelor Armate ale Ucrainei.

Este demn de remarcat faptul că Tskhe este un colaborator al armatei ruse încă din 2014, ajutând la ocuparea Slovianskului, când avea gradul de maior.

Potrivit consilierului șefei Oficiului Președintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovich, Moscova a început recent un fel de „curățare” a militanților ideologici pro-ruși din Donbass, care au luptat împotriva Forțelor Armate din Ucraina în ultimii 8 ani.

Acest contingent cel mai pregătit și motivat de luptă a început să fie aruncat în secțiunile sângeroase ale frontului, drept carne de tun. Autoritățile ruse ar încearca să scape de acești oameni pentru a nu interfera cu viitoarele acorduri cu Kievul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md