23:37:48 09.08.2020
 
Stiri

Un lider de partid a REACȚIONAT după întrevederea lui Dodon cu Krasnoselski: „El devine PORTAVOCE a acestui regim anticonstituţional”

Politică 05.01.2017 11:27 Vizualizări4568 Autor: Ziarul National
Un lider de partid a REACȚIONAT după întrevederea lui Dodon cu Krasnoselski: „El devine PORTAVOCE a acestui regim anticonstituţional”


Biroul Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) critică poziția adoptată de președintelui Igor Dodon în cadrul întrevederii cu liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Și asta pentru că Dodon s-ar fi prezentat la această întâlnire ca lider al PSRM și nu ca președinte al R. Moldova.

Potrivit PAS, președintele Igor Dodon nu s-a delimitat de poziția Partidului Socialiștilor din R. Moldova, exprimată la Congresul acestei formațiuni din 18 decembrie 2016, care prevede federalizarea ţării şi nu cere retragerea trupelor Federaţiei Ruse, ce staționează ilegal pe teritoriul R. Moldova.

„Poziţia lui Igor Dodon, cu care acesta s-a prezentat la întrevederea cu Vadim Krasnoseliski din 4 ianuarie, contravine art.1 alin.(1) din Constituția R. Moldova potrivit căruia „R. Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil” și art.77 din Legea Supremă,care stipulează clar că Preşedintele R. Moldova „este garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrității teritoriale a țării””, spun cei de la PAS.

De asemenea, PAS consideră că Dodon, „într-un mod iresponsabil”, anunță soluții false pentru probleme a căror soluționare nici nu ține de competența Președinției.

„Un exemplu este promisiunea de recunoaștere de către autoritățile constituționale a diplomelor eliberate de către instituțiile de învățământ superior din stânga Nistrului. În orice sistem educațional care se respectă, recunoașterea diplomelor unei instituții se face doar după evaluarea calității programelor. În situația în care instituțiile din stânga Nistrului nu acceptă să fie evaluate de organele competente din R. Moldova, le-a fost propusă alternativa să fie evaluate de oricare agenție străină de asigurare a calității, cu condiția ca aceasta să fie înscrisă în Registrul European pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior. Ministerul Educației nu are dreptul să pună ștampila pe diplome emise de instituții care nu vor să facă dovada îndeplinirii unor standarde minime de calitate. Prin acțiunile și declarațiile sale, Igor Dodon recunoaşte, în mod implicit, legitimitatea structurilor anticonstituţionale din stânga Nistrului. Mai mult, el devine portavoce a acestui regim anticonstituţional”, se arată în declarația partidului condus de Maia Sandu.

PAS atenţionează societatea şi îl avertizează pe Igor Dodon în legătură cu consecințele grave ale încercărilor de a promova politici antistatale sub acoperirea paravanului demagogic şi cinic de preocupare faţă de „problemele oamenilor simpli”. „Suveranitatea aparţine poporului şi nu escrocilor politici ajunşi la putere prin manipularea cinică a propriilor cetăţeni”, se mai arată în declarație.

Amintim că președintele Igor Dodon s-a întâlnit ieri cu liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la Tighina. Dodon l-a felicitat repetat pe acesta cu victoria în alegerile prezidențiale, care de altfel nu au fost recunoscute de niciun stat și s-a mai lăudat că nimeni nu a mai făcut un asemnea gest.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Dragos 05.01.2017 11:50

Pozitia lui Dodoasca a fost cea de invalid al (n)Ratiunii, de maidanez kremlinez cu alura interlopa , de persoana caraghioasa curvasarita si de lingau de anus. Tontalau abject si cand merge, din cauza falcilor. Ce au pus la cale bratanii somalezi, simbriasi ai Kremlinului? Manevre secesioniste! Asta-i extraordinarul mazdrob, terifiantul tradator, obscurul stapan de WC prezidential. Preazelosul, preacurviosul Nulitate baloasa, cu dispret fata de poporul bastinas, fata de Constitutie, Codul penal, atenteaza fatis la securutatea statului. Mizeria deliranta a behait ceva de genul *doi sefi de state*, mergand astfel pe calea cancerigena. Inflamarea spiritelor, enclavizare, impartirea RMicii la cracana, la metru la centimetru...E

Maria 05.01.2017 16:23

ma miram sa nu intervina si aciasta virjina de pe fb...,nu scapa ocazia sa-si faca reclama si PR,populista,de parca ea are idei mai bune,stie sa vna numai cu reactii la orice pas facut de dodon

liliana 05.01.2017 18:34

maria, spunemi te rog, tu ai cancer la creier? dodon a urlat in toata campania ca pastreaza suveranitatea RM si acum o incalca! tu te-ai pierdut? regaseöte-te te rog! poate sa comenteze cine vrea, doar Maia Sandu a ales s-o faca, in rest ling ce au lins si pina acum... mai ascuns ori mai public...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md