12:44:25 19.05.2022
Stiri

Un general face PRAF serviciile secrete din R. Moldova: „Structurile noastre dorm?”

Politică 14.04.2014 14:02 Vizualizări31159 Autor: Raisa Lozinschi
Un general face PRAF serviciile secrete din R. Moldova: „Structurile noastre dorm?” roncea.ro


Generalul de divizie Ion Costaș, primul ministru al Apărării din Republica Moldova, afirmă că „nu se vede” și nici „nu se simte” faptul că serviciile secrete ar întreprinde acțiuni în contextul situației tensionate din regiune.

Generalul admite, așa cum scrie și presa ucraineană, că la Chișinău ar veni mai multe grupuri din Federația Rusă care se îndreaptă spre Tiraspol. „E posibil. Rușii luptă pe toate fronturile, atacă fostele republici unionale pe diferite căi. Omuleții verzi trimiși de Putin vin în Transnistria pentru a întări forța rusă în coasta Ucrainei din partea aceasta. Nici Occidentului, nici SUA nu le pasă de Ucraina”, zice Ion Costaș.

Potrivit generalului, faptul că structurile speciale ale R. Moldova nu anunță prinderea și pedepsirea unor provocatori, înseamnă, de fapt, o inacțiune a acestora, fiindcă este imposibil ca în împrejurările de astăzi să nu existe asemenea elemente în R. Moldova.

Mai mult, generalul afirmă că R. Moldova se află în pericol în situația în care Armata a 14-a nu a plecat de la noi, cu muniția stocată la Cobasna „poți înarma un întreg detașament”, iar Aeroportul din Chișinău aparține Rusiei.

Ion Costaș crede că în Crimeea a fost aplicat scenariul transnistrean și nu invers, iar Putin își dorește cu ardoare ruperea Ucrainei în două. „Să fi fost în locul autorităților din Ucraina, a doua zi desființam serviciile secrete ucrainene. Despre acest scenariu se știa de doi ani, dar cei de acolo nu lucrau pentru Ucraina, ci pentru Federația Rusă. Se zice că Serviciul de Informații și Securitate al R. Moldova lucrează pentru R. Moldova, dar nu se vede”, mai spune generalul.

Fostul ministru al Apărării își întărește acuzația oferind exemplul cazului de la Doroțcaia, Dubăsari, când unii localnici au început să îndemne lumea să ceară aderarea localității la separatiști. „Structurile noastre dorm? Te-ai dus, ai pus cătușele la mână ca să stopezi astfel de acțiuni”, recomandă generalul Ion Costaș.

Contactați de Ziarul NAȚIONAL, responsabilii de la Serviciul de Informații și Securitate ne-au solicitat să depunem un demers oficial pentru a ne răspunde la întrebări în timp de 20 de zile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md